1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

Extern

Piaţa auto din Europa înregistrează o revenire prudentă

Noile cifre publicate luni arată că vânzările de autoturisme în Franţa, Spania şi Germania şi-au revenit în luna octombrie, susţinute de o creştere a cererii pentru modelele compact, ceea ce semnalează o revenire prudentă a pieţei auto ca urmare a relansării economiei din zona euro, transmite Reuters.

04 noi, 2013 | Agerpres

În primele şase luni ale acestui an vânzările de autoturisme în Europa au atins cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani.

În luna octombrie, însă, înmatriculările de autoturisme în Germania (cea mai mare piaţă din UE) au crescut cu 2,3% în ritm anual, până la 265.441 de unităţi. În Franţa, a treia mare piaţă auto din UE, înmatriculările au crescut cu 2,6% până la 166.515 unităţi în timp ce în Spania, a cincea piaţă, au crescut cu 34,3% până la 60.301 de unităţi.

În cazul Germaniei, modelele compact au fost responsabile pentru 26,9% din noile înmatriculări. De asemenea, din toate noile autoturisme înmatriculate luna trecută, 62% au fost înregistrate de companii.

În Franţa, creşterea din luna octombrie vine după un avans de 3,6% în luna septembrie. Vânzările Peugeot PSA au crescut cu 4,1% iar vânzările Renault au crescut cu 5,8%.

'Piaţa începe să-şi revină', a declarat directorul de vânzări de la Renault, Bernard Cambier, potrivit căruia carnetul de comenzi interne al constructorului francez înregistrează o creştere anuală de 20%. 'Este clar că am atins nivelul de jos şi există deja semne ale unei reveniri', a mai spus Cambier, precizând că vânzările de autoutilitare au crescut cu 3,7% în luna octombrie.

În cazul Spaniei, înmatriculările au fost stimulare de o primă de 2.000 de euro (1.000 de euro de la Guvern şi 1.000 de la constructori) pentru cei care îşi casează vechea maşină îşi cumpără una nouă.

Potrivit datelor publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/, înmatriculările de autoturisme noi în Europa au crescut cu 5,5% luna trecută, revenind pe creştere după o scădere de 5% în luna august. Aceasta este a doua creştere a înmatriculărilor înregistrată în ultimele trei luni.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO