1EUR = 4.8418 RON

Extern

Piaţa auto din Franţa a crescut în iunie, pentru prima dată în acest an

Înmatriculările de autoturisme noi în Franţa au crescut cu 1,24% în luna iunie, acesta fiind primul avans înregistrat de la începutul lui 2020, în condiţiile în care concesionarii au putut să îşi reia activitatea după măsurile de izolare introduse din cauza coronavirusului, informează Reuters.

01 iul, 2020 | Agerpres

Datele publicate miercuri de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA) arată că un număr de 233.818 autoturisme au fost înmatriculate în luna iunie 2020, în creştere cu 1,2% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. Aceasta după ce piaţa auto din Franţa a înregistrat un declin de 50,34% în luna mai şi o prăbuşire de 88,84% în luna aprilie.

În rândul constructorilor, vânzările grupului Renault (mărcile Renault, Dacia şi Alpine) au crescut cu 6,5% în luna iunie, în timp ce rivalul PSA, care regrupează mărcile Peugeot, Citroen, DS, Opel şi Vauxhall, a suferit o scădere a vânzărilor de 9,1%.

"Este încurajator, chiar dacă trebuie să rămânem prudenţi", cu privire la ceea ce va urma, a spus Luc Chatel, preşedintele grupului de lobby La Plateforme Automobile.

Industria auto europeană a fost decimată de pandemia de coronavirus după ce guvernele au decis închiderea reprezentanţelor timp de două luni iar consumatorii au intrat în carantină. Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) estimează că piaţa auto europeană va înregistra o scădere record de 25% în 2020.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a dezvăluit în luna mai un set de măsuri destinate relansării industriei auto. Începând de la 1 iunie au intrat în vigoare stimulente pentru achiziţionarea de automobile electrice şi un program de tip rabla care îi încurajează pe consumatori să renunţe la automobilele vechi şi poluante pentru 200.000 de vehicule noi. Luc Chatel a apreciat că această cotă ar putea fi epuizată încă de luna luna viitoare, făcând un apel pentru eliminarea unor măsuri în ideea de a evita efectele de tip 'stop and go'.

Franţa este a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Italiei şi Spaniei. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO