1EUR = 4.8297 RON | Bucureşti 20 º

News

Piaţa de comunicaţii electronice a scăzut în 2011

Piaţa românească de comunicaţii s-a ridicat anul trecut la 14,8 miliarde de lei (aproximativ 3,5 miliarde de euro), în scădere cu 3% faţă de anul 2010, se arată în raportul ANCOM.

13 iun, 2012 | Laurentiu Matache | ECONOMICA.net

Scăderea din 2011 a veniturilor totale este considerabil mai mică decât cea înregistrată în anul anterior, când a fost de -7%, iar analiza veniturilor semestriale relevă o creştere de +5,5% în cel de-al doilea semestru al anului 2011 comparativ cu prima jumătate a anului.

Astfel, în cel de-al doilea semestru al anului 2011, veniturile din furnizarea reţelelor şi serviciilor de telefonie mobilă au crescut cu 7% (la 3,9 miliarde lei), veniturile din furnizarea serviciilor de acces la internet au crescut cu 8% (la 1 miliard lei), iar veniturile din furnizarea serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale au crescut cu 2% (la 0,8 miliarde lei), în timp ce veniturile din furnizarea reţelelor şi serviciilor de telefonie fixă au rămas relativ constante, scăzând cu 0,5% (atingând valoarea de 1,1 miliarde lei).

Cele mai importante creşteri semestriale au fost raportate pentru veniturile din furnizarea serviciilor cu valoare adăugată (+36%, până la 86 milioane lei), de cele generate de furnizarea de servicii de transmisiuni de date (+24%, atingând 201 milioane lei).

Cele mai importante ponderi în structura veniturilor totale realizate pe piaţa comunicaţiilor electronice le au veniturile obţinute din furnizarea serviciilor de telefonie mobilă (37%), cele obţinute din furnizarea rețelelor publice mobile terestre (14%) şi cele obţinute din furnizarea de servicii de acces la internet (13%).

“Creşterea veniturilor operatorilor în cea de-a doua jumătate a anului 2011 indică faptul că piaţa comunicaţiilor electronice a început să se stabilizeze după perioada dificilă traversată de întreaga economie în ultimii 3 ani. Furnizorii prezenţi pe piaţă s-au adaptat la realitatea economică şi au reuşit să-şi reconfigureze ofertele astfel încât să resimtă cât mai puţin efectele crizei” , a precizat Cătălin Marinescu, Preşedintele ANCOM.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO