Piaţa de curierat din România va creşte cu 12-15%, la peste 425 milioane euro în 2017 – DPD

Piaţa de curierat din România va creşte cu 12-15% în 2017 comparativ cu anul 2016 şi va atinge o valoare totală de peste 425 milioane euro, estimează reprezentanţii DPD România, una dintre cele mai mari companii de curierat expres şi coletărie de pe piaţa locală.
Economica.net - joi, 18 mai 2017, 08:49
Piaţa de curierat din România va creşte cu 12-15%, la peste 425 milioane euro în 2017 - DPD

‘Chiar dacă cifrele oficiale nu sunt încă disponibile, estimarea noastră pentru 2016 este că piaţa de curierat a atins o valoare de 380 de milioane de euro. Pentru 2017, prognoza noastră arată un plus de 12-15%, până la o valoare de minim 425 milioane euro. În continuare, vânzările online vor continua să joace un rol important în evoluţia curieratului local anul acesta’, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Lucian Aldescu, CEO al DPD România.

Sectoarele care generează cele mai mari volume de colete transportate sunt IT&C, fashion şi home&deco, iar livrările internaţionale reprezintă 10% din total.

DPD România, unul din primii trei jucători pe piaţa locală de profil, estimează că va livra peste cinci milioane de colete în prima jumătate a anului 2017 şi o creştere cu 20% a cifrei de afaceri pe primul semestru comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Pentru anul 2016 compania a raportat o cifră de afaceri de peste 25,5 milioane euro, în creştere cu 27% faţă de 2015, şi un volum de colete transportate cu peste 30% mai mare faţă de anul 2015. Factorii de creştere au fost investiţiile companiei în zona de sortare – dezvoltarea de livrare paleţi şi dezvoltarea puternică a segmentului de comerţ online (e-commerce).

‘Avem în plan, pentru 2017, noi investiţii în zona IT şi software, ce ne vor permite o flexibilitate mai mare în dezvoltarea de servicii noi şi va îmbunătăţi calitatea operaţională de livrare. Inovaţia va rămâne un pilon principal al strategiei noastre, iar eforturile vor continua în direcţia de impulsionare a plăţii cu cardul la livrare şi a serviciului Predict, prin care estimăm, cât mai eficace, timpul de expediţie. Ambele soluţii au fost introduse în premieră de DPD pe piaţa de curierat din România. De asemenea, estimăm o creştere a volumului de colete internaţionale, ţinând cont de dinamica pieţei şi poziţia brandului DPD la nivel global’, a spus Lucian Aldescu.

Cele mai multe colete au fost expediate în zona Bucureşti-Ilfov – 67% în primul trimestru din 2017, Cluj – 5,5%, Arad – 5% şi Timişoara – 4%, iar principalele destinaţii internaţionale au fost Germania, Italia şi Marea Britanie.

DPD România estimează că deţine o cotă de piaţă de 15,1% pe piaţa de curierat domestic şi că va livra 11 milioane de colete pe întregul an 2017, cifra de afaceri pentru anul în curs urmând să crească cu 25%.

Compania face parte din DPDgroup, cel mai mare curier din Europa pe segmentul livrărilor de colete pe cale rutieră, cu afaceri consolidate de 6,2 miliarde euro şi un volum de 1,1 miliarde colete livrate global.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...