Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România s-a majorat cu 160% în 2015 şi a trecut de 3 miliarde de euro – PwC

Valoarea pieţei de fuziuni şi achiziţii din România s-a majorat cu 160% în 2015 şi a depăşit trei miliarde de euro, potrivit unei analize realizată de PwC.
Economica.net - mar, 23 feb. 2016, 11:18
Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România s-a majorat cu 160% în 2015 şi a trecut de 3 miliarde de euro - PwC

Creşterea puternică a pieţei locale a reflectat şi evoluţia la nivel internaţional, activitatea globală de fuziuni şi achiziţii depăşind în 2015 recordul istoric anterior, stabilit în 2007. La nivel internaţional, conform analizei PwC România, în topul celor mai dinamice sectoare s-au aflat energia, sectorul medical şi farmaceutic şi sectorul bunurilor de larg consum.

În România, în 2015, cele mai multe tranzacţii s-au realizat în sectorul producţiei industriale şi în cel imobiliar, iar valoarea medie a unei tranzacţii a fost de 26 de milioane de euro, activitatea de fuziuni şi achiziţii continuând să fie dominată de tranzacţii mici şi medii.

Optimismul pieţei este în creştere, într-un context economic favorabil, spun specialiştii. Anul 2016 a început promiţător, după ce au fost anunţate mai multe tranzacţii mari, precum vânzarea Albalact, a Băncii Carpatica sau a McDonald’s România, astfel încât cei de la D&B David şi Baias se aşteaptă ca tendinţa de creştere a pieţei de fuziuni şi achiziţii să continue în 2016, cu tranzacţii atât în sectoare care au fost active şi în 2015, cum sunt sectorul bancar sau cel imobiliar, cât şi în alte sectoare.

Specialiştii se aşteaptă la continuarea tendinţei de consolidare a pieţei serviciilor medicale, precum şi la o creştere a numărului de tranzacţii în domeniul agricol.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...