1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România: Valoarea tranzacţiilor s-a triplat în T3. Două miliarde de euro în primele nouă luni - Deloitte

Piaţa de fuziuni şi achiziţii (M&A) din România a atins 898 milioane de euro în trimestrul III al acestui an, potrivit surselor publice şi a tranzacţiilor cu valoare comunicată, arată o analiză realizată de Deloitte, companie de audit şi consultanţă.

09 oct, 2017 | ECONOMICA.net

În ceea ce priveşte numărul tranzacţiilor, luând în calcul şi pe cele cu valoare nedeclarată, au fost anunţate 28 de achiziţii, în medie câte două în fiecare săptămână, conform analizei Deloitte România. Faţă de perioada similară a anului trecut, valoarea tranzacţiilor s-a triplat, iar numărul lor a crescut cu 20%.

'În primele nouă luni ale anului, piaţa M&A a atins deja două miliarde de euro, iar ceea ce este şi mai impresionant, totalul nu s-a realizat datorită unor mega-tranzacţii, ci mulţumită a şase tranzacţii între 100 şi 500 milioane de euro. Ultimul trimestru este, conform tendinţei istorice, cel mai important din an şi, ţinând cont de tranzacţiile care se negociază în prezent, ne aşteptăm să mai adauge încă un miliard de euro la total', a spus Ioana Filipescu, reprezentantul companiei de consultanţă.

În această perioadă, valoarea medie a unei tranzacţii a fost de 56 milioane de euro, evidenţiind tendinţa de creştere a valorii tranzacţiilor M&A.

Totodată, faptul că în acest trimestru au fost anunţate cinci tranzacţii, fiecare având o valoare de peste 100 de milioane de euro, iar patru dintre ele s-au şi fructificat, a reprezentat o performanţă care nu a mai fost înregistrată în ultimii doi ani.

Achiziţia complexului hotelier Radisson de către Revetas Capital pentru suma de 177,5 milioane de euro stabilită în urma unei proceduri competitive a fost cea mai mare tranzacţie a trimestrului.

Achiziţia pachetelor minoritare deţinute de Fondul Proprietatea în subsidiarele sale de către Electrica, în valoare de 165 de milioane de euro, a fost a doua cea mai mare tranzacţie a trimestrului şi este concluzia îndelung aşteptată a unei tranzacţii ce se discută de ani de zile.

Cumpărarea de către Digi Communications a unei subsidiare a firmei maghiare Invitel este una din rarele tranzacţii de achiziţii internaţionale încheiată de o firmă românească, notabilă mai ales dată fiind valoarea ei de 140 milioane de euro.

Achiziţia Banca Românească de către OTP, cu o valoare vehiculată a fi de aproximativ 100 milioane de euro, este cea mai mare tranzacţie bancară din ultimii doi ani şi evidenţiază continua consolidare a sectorului bancar românesc.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO