1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 16 º

Finanţe şi bănci

Piaţa de leasing financiar va creşte cu 14%, în 2018. Valoarea bunurilor finanţate va atinge 2,5 miliarde de euro - ALB

Piaţa leasingului financiar din România va creşte în acest an cu 14%, faţă de anul anterior, iar valoarea bunurilor finanţate va ajunge la 2,5 miliarde de euro, a afirmat, joi, într-o conferinţă de specialitate, Mircea Cotiga, preşedintele Industriei de Leasing al Asociaţiei ALB România.

15 noi, 2018 | Agerpres

"Industria de leasing şi a creditelor de consum a avut parte de provocări la care a făcut faţă cu succes. În 14 ani de activitate, am învăţat că orice aparent obstacol poate reprezenta o oportunitate, că trebuie să fim atenţi la clienţii noştri, că vocea lor contează. Ar fi bine ca vocea noastră să conteze în continuare. Pentru piaţa de leasing, 2018 s-a arătat ca fiind cel mai bun an de după criză, din două perspective. Estimarea este că o să terminăm anul 2018 undeva la 2,5 miliarde de euro valoare bunuri finanţate, ceea ce reprezintă o creştere de aproximativ 14% faţă de anul anterior. Bunurile finanţate s-au orientat preponderent către activitatea economică. Noi, industria de leasing, finanţăm în pondere de aproximativ 90% firmele mici şi mijlocii, iar acestea se duc către zona productivă. Chiar dacă la nivel de pondere avem încă aproximativ 73% autovehicule, creşte din ce în ce mai mult ponderea în zona comercială, deci avem şi autoturisme, dar avem şi autovehicule comerciale uşoare şi vehicule comerciale grele", a spus Cotiga.

Acesta a adăugat că membrii ALB România finanţează economia productivă şi mai puţin zona de consum.

"Finanţăm economia productivă, nu finanţăm neapărat zona de consum, în care în anumite momente ale evoluţiei economice ar putea să fie una afectată. Piaţa de leasing din România mai are loc de creştere", a menţionat reprezentantul ALB România.

Membrii industriilor de leasing şi credit de consum din cadrul ALB România - Asociaţia Societăţilor Financiare, specialişti din domeniile financiar, juridic, logistic şi reprezentanţi ai autorităţilor de reglementare participă, joi, la cea de-a XIV-a ediţie a Conferinţei Anuale a ALB România.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO