Piaţa de leasing operaţional a crescut cu 14% în primele nouă luni, la 41.500 de autovehicule

Piaţa de leasing operaţional a înregistrat, în primele nouă luni, o creştere de 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 41.500 de unităţi, a anunţat miercuri Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO), care estimează că se va ajunge la peste 42.000 unităţi până la finele anului.
Economica.net - mie, 07 nov. 2012, 10:21
Piaţa de leasing operaţional a crescut cu 14% în primele nouă luni, la 41.500 de autovehicule

Faţă de sfârşitul anului trecut, piaţa a consemnat un avans de 11%.

LeasePlan România, Porsche Mobility şi ALD Automotive ocupă primele trei poziţii în acest sector, cu o cotă de piaţă de 17% fiecare, urmate de Arval Service Lease România (12%) şi Fleet Management Services (6,6%), potrivit datelor ASLO.

Circa 7.200 de autovehicule noi au fost înmatriculate prin leasing operaţional în primele nouă luni, reprezentând 14% din totalul înmatriculărilor de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare.

„Am sesizat o încetinire a ritmului de creştere a pieţei de leasing operaţional la nivelul primelor nouă luni. Acest rezultat a fost cauzat, pe de o parte, de faptul că o serie de clienţi şi-au redus flota, fiind afectaţi de prelungirea situaţiei economice nefavorabile, iar contractele care au ajuns la maturitate nu au fost reînnoite integral şi, pe de altă parte, de perioada vacanţei de vară din trimestrul trei, în care nu au fost mişcări semnificative”, a declarat, într-un comunicat, preşedintele asociaţiei, Bogdan Apahidean.

El a arătat că piaţa poate înregistra anul acesta un avans de 10% faţă de 2011 şi a păstrat totodată estimarea de creştere pentru anul viitor, având în vedere că unele firme mari decid să-şi externalizeze administrarea parcului auto prin leasing operaţional.

ASLO estima în primăvara acestui an o creştere a pieţei de minim 20% pentru finele anului, la circa 44.000 de unităţi.

În 2011, piaţa de leasing operaţional a urcat cu 17%, la 37.397 de unităţi, faţă de 31.923 înregistrate în urmă cu un an.

Înfiinţată în 2010, ASLO a devenit funcţională în martie 2011 şi este o asociaţie profesională care urmăreşte să promoveze conceptul de leasing operaţional şi să susţină cele mai bune practici în industrie.

Membrii asociaţiei sunt ALD Automotive, Alexandros Long Term Rental, Arval Service Lease, BT Finop Leasing, DiRENT Group, Fleet Management Services, Hertz Lease, LeasePlan, Porsche Mobility, RCI Finanţare, Unicredit Leasing Fleet Management şi Premium Leasing, alături de patru membri asociaţi – Autonom Rent a car, Marsh Broker de Asigurare, EurotaxGlass’s şi SGS România.

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...