1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Piaţa de leasing operaţional a crescut cu 3,4%, în primul trimestru din 2014

Piaţa de leasing operaţional a înregistrat, în primul trimestru din 2014, o creştere de 3,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind pragul de 43.000 de autovehicule.

22 mai, 2014 | Agerpres

Conform unui comunicat al Asociaţiei Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO), în primele trei luni ale anului, au fost înmatriculate aproximativ 2.300 de autovehicule noi de către companiile de leasing operaţional, reprezentând peste 14% din totalul înmatriculărilor de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare noi.

În topul primelor cinci companii intră, conform datelor centralizate de ASLO, LeasePlan România, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease România şi Fleet Management Services.

Pentru 2014, având în vedere interesul pentru leasing operaţional şi servicii de management de flote, manifestat prin creşterea numărului de solicitări din partea companiilor deţinătoare de parcuri auto, Asociaţia estimează că piaţa totală de leasing operaţional ar putea ajunge la finalul anului la un număr de aproximativ 45.000 unităţi.

'Anul în curs a adus pieţei de leasing operaţional avantajul majorării gradului de absorbţie a fondurilor europene care au determinat relansarea investiţiilor. La aceasta se adaugă nevoia de revitalizare a parcurilor auto în condiţiile în care trendul ultimilor ani a fost acela de conservare. Astfel, tot mai multe companii din România conştientizează faptul că externalizarea activităţilor de administrare a flotei auto, inclusiv prin leasing operaţional, reprezintă soluţia optimă datorită accesului facil, degrevării de responsabilităţi şi riscuri, dar şi multiplelor avantaje de ordin financiar şi fiscal', a declarat preşedintele ASLO, Daniel Ivan.

În data de 27 martie 2014, a avut loc Adunarea Generală a membrilor ASLO, în urma căreia a fost reconfirmat Consiliul Director al Asociaţiei. Astfel, conducerea ASLO va fi asigurată pentru încă un an de către Daniel Ivan, director general Fleet Management Services, în calitate de preşedinte, şi Bogdan Apahidean, director general LeasePlan România, şi Radu Manea, director Fleet Management Division Porsche Finance Group România, în calitate de vicepreşedinţi.

Cu ocazia Adunării Generale, au devenit membri asociaţi Aviroms Rent A Car (având licenţa AVIS) şi Boca Autotrade, societate de închirieri şi leasing auto.

La nivelul membrilor asociaţiei, care reprezintă 90% din total piaţă, domină în continuare serviciile complete de leasing operaţional (finanţare şi management de flote) cu o cotă de 69%, urmate de management de flote 23%, restul reprezentând leasing operaţional (exclusiv finanţare).

Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO) a devenit funcţională în martie 2011 şi este o organizaţie profesională, neguvernamentală, non-profit şi apolitică, înfiinţată pe 17 noiembrie 2010.

Membrii cu drepturi depline ai ASLO reunesc principalele companii de leasing operaţional de pe piaţa românească: ALD Automotive, Alexandros Long Term Rental, Arval Service Lease România, BT Operaţional Leasing, DiRENT Group, Fleet Management Services, Hertz Lease, LeasePlan România, Porsche Mobility, Premium Leasing, RCI Finanţare România, Unicredit Leasing Fleet Management iar membrii asociaţi sunt: Aon România Broker de Asigurare Reasigurare, Autonom Rent a Car, Aviroms Rent A Car, Boca Autotrade, EurotaxGlass's România, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare şi SGS România.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO