Piaţa de leasing operaţional a crescut în primul trimestru cu 24%

Piaţa de leasing operaţional a crescut în primul trimestru cu 24%, la 40.356 de autovehicule, în primele trei luni fiind înmatriculate 2.261 de unităţi prin această formă de achiziţie, reprezentând mai mult de 16% din totalul înmatriculărilor de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare.
Economica.net - mie, 02 mai 2012, 10:17
Piaţa de leasing operaţional a crescut în primul trimestru cu 24%

Faţă de decembrie 2011, piaţa de leasing operaţional a urcat cu 8%.

„Creşterea de la 12%, la finele lui 2011, la 16% a cotei de maşini livrate în leasing operaţional din total înmatriculări reprezintă o confirmare a faptului că tot mai multe firme au apelat la această formă de utilizare a autovehiculelor. Argumentul îl reprezintă reducerea cheltuielilor cu administrarea parcurilor auto, pe lângă o bugetare fixă pe termen lung şi eliminarea unor riscuri care nu ţin de core-business-ul lor”, a declarat preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO), Bogdan Apahidean.

Conform datelor ASLO, în topul primelor cinci companii membre intră ALD Automotive, cu o cotă de piaţă de 16,8% şi o flotă de 6.781 unităţi, Porsche Mobility – 16,5% şi 6.670 autovehicule, LeasePlan România – 16,4% şi o flotă de 6.600 de unităţi, Arval Service Lease România – 11,3% şi 4.545 unităţi şi RCI Finanţare – 7,8% şi 3.141 de unităţi.

Pentru acest an, estimarea de creştere a pieţei de leasing operaţional s-a modificat în sens pozitiv, la minim 20%, însemnând peste 44.000 unităţi.

Anterior, Apahidean a estimat că industria de profil ar putea să crească cu aproximativ 15-20%, pe fondul reducerilor de costuri prin externalizare acestei activităţi.

Deşi în scădere faţă de anul trecut, activitatea de finanţare şi management de flote a fost în continuare dominantă în structura serviciilor solicitate, în primul trimestru, în rândul companiilor membre ASLO, reprezentând 67,7% din portofoliu.

Pe poziţia a doua se plasează serviciile de management de flote – 23,8% (în uşoară creştere) şi cele de leasing operaţional (exclusiv finanţare) – 8,5%, în uşoară scădere faţă de situaţia înregistrată la sfârşitul anului 2011.

În 2011, piaţa de leasing operaţional a urcat cu 17%, la 37.397 de unităţi, faţă de 31.923 înregistrate în urmă cu un an.

Înfiinţată în noiembrie 2010, ASLO a devenit funcţională în martie 2011 şi este o asociaţie profesională care urmăreşte să promoveze conceptul de leasing operaţional şi să susţină cele mai bune practici în industrie

Membrii asociaţiei sunt ALD Automotive, Arval Service Lease, DiRENT Group, Fleet Management Services, LeasePlan, Porsche Mobility, Alexandros Long Term Rental, BT Finop Leasing, Hertz Lease, RCI Finanţare, Unicredit Leasing Fleet Management şi Premium Leasing, alături de patru membri asociaţi Autonom Rent a car, Marsh Broker de Asigurare, EurotaxGlass’s şi SGS România.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...