Piaţa globală de pariuri sportive ar urma să depăşească 140 de miliarde de dolari până în 2028

Industria pariurilor sportive este generează mai multe venituri de la an la an. Potrivit analiștilor financiari, acest sector valorează 131 de miliarde de dolari în prezent, urmând ca în 2028 valoarea pieței să fie de peste 140 de miliarde.
Ion Dobreanu - vin, 09 dec. 2022, 09:58
Piaţa globală de pariuri sportive ar urma să depăşească 140 de miliarde de dolari până în 2028

Creșterea se datorează în primul rând dezvoltării segmentului online în general și a pariurilor mobile în special. În ziua de astăzi, telefonul inteligent și accesul la internet nu mai reprezintă un lux, peste 90% din populația adultă având acces la o platformă de pariuri sportive.

Vorbim numai despre pariurile sportive legale. În realitate, valoarea domeniului menționat este mult mai mare. Se estimează că valoarea pieței pariurilor ilegale este între 150 de miliarde și 500 de miliarde de dolari.

Motoarele creșterii industriei de betting

„Popularitatea mare a acestui sport la nivel mondial, iluzia că se pot câștiga sume mari de bani și oportunitățile extinse oferite de regiunea europeană în domeniul pariurilor pe fotbal sunt aspectele majore care conduc la creșterea pieței”, au observat cei de la „Acumen Research and Consulting”.

Structura sectorului de pariuri este relevată de statistici date publicității de reprezentanții industriei. Potrivit acestora, cele mai puternice piețe de betting sunt cele din Europa (care deține o cotă de 48,6% din piața globală de pariuri sportive online pe mobil) și Asia Pacific. Majoritatea populației mai tinere locuiește în țări asiatice, iar ultimii ani, marcați de pandemia Covid-19, i-au împins pe tineri să achiziționeze în masă smartphone-uri, ceea ce a favorizat și piața pariurilor.

Clienții s-au mutat pe internet pentru a-și depăși problemele financiare, sociale și psihologice în timpul perioadelor în care au fost blocați în case, iar mulți dintre ei au pariat pentru prima oară, făcând un hobby din această activitate. Există aproximativ 6,3 miliarde de utilizatori de smartphone-uri în întreaga lume, iar acest număr crește în fiecare an.

Creșterea numărului de ligi și evenimente sportive este un alt factor care propulsează piața pariurilor sportive. Conform unui studiu publicat de Wire, în prezent, peste 100 de ligi profesioniste din diverse sporturi sunt active pe tot globul. Noile ligi sportive profesionale din întreaga lume oferă clienților oportunitatea de a-și diversifica pariurile. De asemenea, implementarea AI și blockchain în aplicațiile de pariuri sportive este o tendință cheie care câștigă popularitate pe piața serviciilor de pariuri sportive.

Aplicațiile de pariuri sportive adoptă din ce în ce mai mult tehnologii blockchain pentru a automatiza cu acuratețe datele în timp real. În mai 2021, un operator de betting din Polonia, a lansat un nou site web pe o platformă de pariuri sportive alimentată de tehnologia blockchain, pentru a oferi clienților o experiență perfectă și interactivă.

Piața americană vine din urmă

În SUA gamblingul online a fost reglementat de puține state în trecut. În 2022, numărul americanilor care pot paria legal a crescut de zece ori, astfel că este de așteptat ca și această piața să aibă un cuvânt important de spus pe termen scurt și mediu.

Pariurile pe fotbal au generat peste 30% din totalul veniturilor globale din pariurile sportive în 2020, un sfert din încasări fiind înregistrat din pariuri cu cote fixe. O creștere însemnată a înregistrat-o piața pariurilor pe sporturi electronice, care a crescut în numai cinci ani de la 25 de milioane la 1,81 miliarde de dolari. Se mai pariază pe baschet, baseball, hochei, crichet, box și curse cu motor.

Industria globală a pariurilor are aproximativ 197.000 de angajați în peste 30.000 de afaceri. Numai în Marea Britanie au existat 2.439 de operatori licențiați în 2021, 18,2% dintre aceștia oferind servicii de pariuri sportive.

Există statistici și în ceea ce privește randamentul pariorilor de succes, care reprezintă aproximativ 3% din totalul pariorilor din întreaga lume. Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, aproximativ 59% din predicțiile făcute de aceștia sunt corecte, în contextul unui management corect al banilor.

Te-ar mai putea interesa și
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă de 64 de ani aproximativ 140.000 de euro, a informat, vineri, Parchetul de pe......
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională ...
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Președintele ANRE, George Niculescu, afirmă că obligația montării unui contor suplimentar la prosumatori, proces care ...
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se ...