Piaţa internaţională a senzorilor va ajunge la 287 de miliarde de dolari până în 2025 ca urmare a creşterii cererii pentru smartphone-uri

Potrivit unui raport publicat recent de către compania de cercetări de piaţă Allied Market Research, piața globală a senzorilor a fost evaluată la 139 de miliarde de dolari în 2017, și este estimătă să ajungă la 287 de miliarde de dolari până în 2025, la o rată de creştere anuală de 9,5% între 2018 și 2025.
Economica.net - Dum, 30 iun. 2019, 06:30
Piaţa internaţională a senzorilor va ajunge la 287 de miliarde de dolari până în 2025 ca urmare a creşterii cererii pentru smartphone-uri

Senzorii sunt dispozitive care detectează evenimente sau schimbări în mediu și apoi furnizează un output corespunzător. Ei simt schimbări fizice, cum ar fi lumina, căldura, mișcarea, umiditatea, presiunea sau orice altă entitate și răspund prin producerea unui output pe un afișaj sau prin transmiterea informațiilor în formă electronică pentru o prelucrare ulterioară.

Senzorii au pătruns în aproape orice verticală, dar au cea mai mare utilizare în produsele electronice de larg consum, urmate de automobile, IT și telecomunicații. Smartphone-urile încorporează senzori cum ar fi accelerometru, giroscop, senzor de lumină ambientală, senzor de proximitate și detector de temperatură, pentru a păstra controlul asupra parametrilor și pentru a oferi un sistem centralizat de control automat.

Integrarea senzorilor în orice dispozitiv crește funcționalitatea, precizia și eficiența sa, ceea ce duce la automatizarea acestuia. Aceasta, la rândul său, contribuie la creșterea rapidă a ratei pe piața senzorilor.

Există o creștere a cererii pentru senzori datorită utilizării lor largi în aparatele electronice de consum. Producătorii de aparate electronice de consum încorporează mai mulți senzori în dispozitivele lor pentru a adăuga caracteristici suplimentare și pentru rămâne competitivi.

În plus, companiile auto, precum Audi, BMW și Volkswagen, printre altele, își extind bugetele de cercetare și dezvoltare în fiecare an pentru a rămâne în continuare în competiție. Aceste companii producătoare de vehicule măresc numărul de senzori utilizați în vehiculele lor pentru a le face mai confortabileși pentru a spori automatizarea generală.

Creșterea cererii de automatizare a vehiculelor, concurența ridicată în industria automobilelor, avansul cererii de automobile electrice pentru a controla poluarea și creșterea trendului pentru mașini fără șofer sunt câțiva factori principali care alimentează cererea pentru senzori în industria automobilelor pe tot globul.

De asemenea, producătorii de echipamente medicale încorporează o varietate de senzori pentru automatizare. Aparatele de presiune sanguină, termometrul, aparatul cu raze X, scanerul CT și aparatele cu ultrasunete folosite în sectorul asistenței medicale includ o gamă largă de senzori.

Creșterea investițiilor în bugetul de asistență medicală a țărilor dezvoltate, necesitatea unui echipament automatizat pentru a efectua intervenții chirurgicale critice și creșterea pieţei echipamentelor de sănătate digitale pentru acasă sunt principalii factori care stimulează creșterea segmentului de asistență medicală în industria senzorilor.

„Cota de piață globală a senzorilor este așteptată să înregistreze o creștere considerabilă, datorită majorării cererii de senzori în dezvoltarea orașelor inteligente și a aplicării radarului în teledetecție. Se estimează că industria senzorilor va înregistra o creștere semnificativă, în special în economiile emergente, cum ar fi Asia-Pacific și LAMEA, datorită dezvoltării industriei semiconductoare în aceste regiuni”, spune Rahul Kumar, Lead Analyst, Semiconductors & Electronics la Allied Market Research.

Top factori pentru creşterea pieţei de senzori

Factori cum ar fi creșterea utilizării smartphone-urilor și a altor dispozitive electronice, progresele în sectorul automatizării, majorarea cererii de senzori în dezvoltarea orașelor inteligente și avansul trendului IoT vor spori creșterea pieței senzorilor.

Cu toate acestea, încorporarea senzorului în dispozitive atrage valoare suplimentară și reducerea duratei de viață a dispozitivului sunt de așteptat să împiedice creșterea pieței senzorilor. Dimpotrivă, este de așteptat ca creșterea în adoptarea dispozitivelor portabile, aplicaţiile inovatoare din sectorul biomedical și creșterea avansurilor în sectorul automobilelor să ofere oportunități lucrative pentru industria senzorilor.

Te-ar mai putea interesa și
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Cancelarul german Olaf Scholz crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ani, a declarat el în cadrul unui eveniment din oraşul german Chemnitz,......
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Compania germană de componente pentru industria auto Draexlmaier va primi un împrumut de 75 de milioane de euro de la BERD ...
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate ...
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii ...