Piaţa serviciilor poştale a crescut anul trecut cu 5,2%, la 1,53 mld. lei

Piaţa serviciilor poştale a crescut anul trecut cu 5,2%, la 1,53 miliarde de lei, pe fondul avansului trimiterilor poştale cu 28% faţă de 2010, la 527,3 milioane lei, potrivit ANCOM.
Economica.net - vin, 19 oct. 2012, 12:26
Piaţa serviciilor poştale a crescut anul trecut cu 5,2%, la 1,53 mld. lei

„Raportul de date statistice privind serviciile poştale în anul 2011, publicat vineri de ANCOM, arată că, după trei ani de scădere, piaţa serviciilor poştale a crescut cu 28% din punctul de vedere al traficului total poştal. În anul 2011 s-au raportat creşteri atât la nivelul traficului intern (29%), cât şi la nivelul traficului internaţional (15%)”, se spune într-un comunicat al autorităţii de reglementare.

Din numărul total de trimiteri procesate în 2011, Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a prelucrat 79%, ajungând la 418,71 milioane de trimiteri, în timp ce furnizorii privaţi au raportat 108,57 milioane, realizând o creştere de aproape 30% faţă de anul 2010.

Un procent de 94% din traficul poştal total aferent anului 2011 este reprezentat de trimiterile poştale interne, care au înregistrat o creştere de 29% faţă de anul 2010, la 496,37 milioane de trimiteri.

Atât furnizorii privaţi, cât şi CNPR au raportat creşteri de aproximativ 29% ale traficului intern, dar CNPR a procesat 79% din totalul traficului intern, în timp ce furnizorii privaţi au procesat 21% din acest trafic, potrivit ANCOM.

Traficul internaţional a crescut în anul 2011 cu 15%, la 30,91 milioane de trimiteri, în condiţiile în care traficul raportat de furnizorii privaţi a înregistrat o creştere cu 50%, în timp ce numărul trimiterilor internaţionale procesate de CNPR a ucat cu numai 8% faţă de anul 2010.

Traficul poştal total este format din traficul trimiterilor din poşta de scrisori (servicii poştale având ca obiect trimiteri de corespondenţă, trimiteri constând în imprimate, pachete mici şi trimiteri de publicitate prin poştă, cu limita maximă de greutate de 2 kg), traficul de colete şi traficul aferent serviciilor Express.

În anul 2011, traficul poştal al trimiterilor din poşta de scrisori a reprezentat 93% din traficul poştal total şi a crescut cu aproape o treime după o perioadă de scădere de trei ani, înregistrându-se creşteri atât la nivelul traficului intern (+28%), cât şi la nivelul traficului internaţional (+14%).

Potrivit datelor ANCOM, Poşta Română deţine în continuare o cotă majoritară pe acest segment de piaţă, peste 84%, în timp ce următorii zece furnizori de volum mare de pe acest segment au realizat un trafic de 64,98 milioane de trimiteri, reprezentând 13% din totalul traficului de trimiteri din poşta de scrisori.

Restul furnizorilor au realizat un volum de 13,56 milioane de trimiteri, ceea ce reprezintă numai 3% din acest segment de piaţă.

„După trei ani în care piaţa de colete s-a menţinut aproximativ constantă, în anul 2011 traficul de colete a înregistrat un avans de peste 30% faţă de anul anterior, ajungând la 23,29 milioane de colete, depăşind chiar valoarea traficului din 2007, an în care a fost înregistrat cel mai mare trafic de colete din ultimii cinci ani”, se spune în comunicat.

Piaţa de colete a înregistrat creşteri atât la nivelul traficului intern (+34%), cât şi a celui internaţional (+20%).

Din traficul total de colete, CNPR a procesat 8%, iar următorii zece furnizori de volum mare din acest segment de piaţă au realizat împreună 84% din tot acest trafic.

Serviciile poştale Express au înregistrat o creştere a traficului total de 43% până la 13,73 milioane de de trimiteri, după o creştere semnificativă a traficului intern cu aproape 47% şi a traficului internaţional cu 13%.

Din traficul total al serviciilor Express, CNPR a procesat peste 35%, următorii zece furnizori din acest segment de piaţă au realizat un volum de 8,19 milioane de trimiteri, reprezentând aproximativ 60% din acest trafic.

„Şi în anul 2011 s-a constatat intensificarea concurenţei pe segmentul serviciilor poştale incluse în sfera serviciului universal unde, alături de CNPR, au mai funcţionat alţi 213 furnizori, în timp ce în 2010 numărul acestora a fost de 137”, se arată în comunicat.

Astfel, furnizorii alternativi au procesat în total 59,1 milioane de trimiteri poştale, în creştere cu 15% faţă de anul 2010, în timp ce CNPR a procesat 364,94 milioane de trimiteri, cu 33% mai multe decât în anul 2010.

„În sfera serviciului universal se remarcă saltul spectaculos al traficului de trimiteri internaţionale care au fost trimise în anul 2011 din afara ţării către România, în creştere cu peste 300% faţă de anul 2010, la 3,19 milioane de trimiteri. În acelaşi timp, se constată o scădere cu 16% a trimiterilor poştale expediate de pe teritoriul României spre alte state, de la 235.716 procesate în 2010 la 198.584 în 2011”, se mai spune în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...