Piaţa tabletelor a crescut de aproape două ori şi jumătate în primul trimestru

Piaţa tabletelor a crescut cu 142% în primul trimestru faţă de perioada similară a anului trecut, de la 20,3 milioane la 49,2 milioane de unităţi, potrivit datelor companiei de cercetare IDC.
Economica.net - joi, 02 mai 2013, 09:25
Piaţa tabletelor a crescut de aproape două ori şi jumătate în primul trimestru

Apple şi-a menţinut poziţia de lider, prin modelele iPad, însă cota de piaţă a companiei americane a scăzut la 39,6%, de la 58,1% în primele trei luni din 2012, se arată într-un comunicat publicat de IDC.

Ca volum, Apple a vândut în primele trei luni ale acestui an 19,5 milioane de tablete iPad şi iPad mini, faţă de 11,8 milioane în primul trimestru al lui 2012.

Tabletele cu sistem de operare Google Android au reprezentat 56,5% (27,8 milioane de unităţi) din vânzările totale, faţă de 39,4% (8 milioane) în perioada corespunzătoare a anului anterior.

Locul al doilea în topul producătorilor este ocupat de Samsung, cu o cotă de piaţă de 17,9% (8,8 milioane de tablete), în urcare de la 11,3% (2,3 milioane).

Grupul sud-coreean este urmat de compania taiwaneză Asus, care a crescut de la 3,1% (600.000 de unităţi) la 5,5% (2,7 milioane) din vânzările totale de tablete.

Amazon.com se găseşte pe poziţia a patra, cu o cotă de 3,7% (1,8 milioane), faţă de 3,6% (700.000 unităţi) cu un an în urmă.

Datele IDC arată că Microsoft a vândut 900.000 de tablete în perioada analizată, cifră care îi conferă o cotă de piaţă de 1,8%.

Pe de atlă parte, tabletele echipate cu sisteme de operare Windows sau Windows RT au reprezentat un total de 3,7% (1,6 milioane unităţi) din vânzările din primul trimestru.

În contextul creşterii explozive a pieţei tabletelor, vânzările de PC-uri au scăzut în primul trimestru cu 14%, la 76,3 milioane unităţi, potrivit estimărilor anunţate în aprilie de IDC. Evoluţia reprezintă un declin record al pieţei PC-urilor şi subliniază situaţia dificilă a unei industrii ajunse la saturaţie, care trebuie să concureze pentru atenţia consumatorilor cu smatphone-urile şi tabletele, aflate în creştere puternică.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...