Piaţa tichetelor de vacanţă are în prezent o valoare de 1,3 milioane de euro

Piaţa tichetelor de vacanţă are, în prezent, o valoare de 1,3 milioane de euro, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Jean Istasse, director general al companiei Sodexo Soluţii pentru Motivare.
Economica.net - vin, 05 iul. 2013, 08:14
Piaţa tichetelor de vacanţă are în prezent o valoare de 1,3 milioane de euro

,,Estimăm că piaţa tichetelor de vacanţă are în prezent o valoare de 1,3 milioane de euro şi că Sodexo este lider pe această piaţă cu o cotă de aproximativ 55%. Angajaţii încadraţi cu un contract de muncă pot beneficia de prima de vacanţă în tichete de vacanţă, în valoare totală de până la 4.800 de lei, pe parcursul unui an, valoarea maximă deductibilă stabilită prin lege. Analizele realizate de Sodexo arată că valoarea medie a primei de vacanţă acordată în tichete de vacanţă este de 1.000 de lei/angajat”, a precizat Jean Istasse.

Piaţa tichetelor de vacanţă are patru mari competitori – Sodexo , Edenred, Cheque Dejeuner şi Ascendi.

„Grija pentru angajaţi reprezintă în alte ţări din Europa o normalitate, deoarece angajatorii au conştientizat faptul că angajaţii sunt cea mai preţioasă resursă. Angajaţii odihniţi sunt mai performanţi, lucru demonstrat de toate studiile realizate în domeniul sănătăţii şi protecţiei muncii, care arată legătura dintre lipsa odihnei şi a vacanţei cu incidenţa unor boli cauzate de stres. România a început să dezvolte politici de protecţie a angajaţilor, în special aduse pe piaţa locală de către marile companii. Din experienţa Sodexo, în domeniul beneficiilor pentru angajaţi, în timp, şi companiile mai mici încep să adopte şi să implementeze bunele practici ale companiilor mari, deoarece încep să conştientizeze importanţa performanţei angajaţilor pentru business, în întregul său’, a spus Jean Istasse.

În topul regiunilor de unde provin cei mai mulţi salariaţi care primesc tichete de vacanţă se afla Regiunea Sud şi Regiunea Nord Vest.

„În România, din păcate, încă există mulţi angajaţi care nu folosesc concediul pentru a pleca undeva în vacanţă, iar tichetele au tocmai acest rol, vin să încurajeze petrecerea concediului în destinaţii locale de vacanţă’, ne-a mai spus Jean Istasse.

Turismul urban a reprezentat principala opţiune a angajaţilor care au primit tichete de vacanţă, concentrând 23% din cerere în ultimele 12 luni, conform unui studiu al companiei Sodexo Soluţii pentru Motivare.

Pe locurile următoare în topul destinaţiilor se situează Valea Prahovei şi Braşov (21%), staţiunile balneare (19%), staţiunile de pe litoral (17%) şi Bucureşti (10%). Alte destinaţii turistice preferate de beneficiarii de tichete de vacanţă au fost mănăstirile, oraşul Sibiu, zonele Maramureş şi Delta Dunării.

Industria chimică şi metalurgică, distribuţia şi serviciile sunt principalele domenii de activitate ai căror angajaţi beneficiază de tichete de vacanţă, conform studiului Sodexo.

„Sodexo este o companie cu un specific deosebit: toate serviciile pe care le oferă prin cele trei divizii ale sale – Benefits & Rewards Services, On-site Services, Personal & Home Services – conduc la îmbunătăţirea vieţii persoanelor care le primesc. Iar dimensiunea la care Sodexo oferă servicii pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii este impresionantă astăzi: 80 de ţări reprezentând peste 80% din populaţia globului, peste 34.000 de locaţii administrate şi peste 50 de milioane de clienţi şi consumatori care beneficiază zilnic de serviciile companiei în toate domeniile de activitate – afaceri, servicii publice, spitale, şcoli, zone izolate din întreaga lume’, a mai spus Jean Istasse.

Te-ar mai putea interesa și
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului......
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, ...