Picturi pe capote de motor, eveniment dedicat lansării Mini Hatch şi Mini Cabriolet în România

Un proiect de artă inedit al lui Adrian Mitu, artist care a cunoscut deja faima internaţională cu lucrări expuse în Statele Unite la LeMay - America’s Car Museum şi BMW Car Club of America Fundation, a marcat lansarea noilor Mini Hatch şi Mini Cabriolet în România.
Robert Stan - Dum, 09 mai 2021, 08:43
Picturi pe capote de motor, eveniment dedicat lansării Mini Hatch şi Mini Cabriolet în România

O explorare personală a istoriei Mini transpusă în două lucrări spectaculoase pictate pe capote de motor – evoluţia mărcii Mini, cu Alec Issigonis în prim-plan, şi evoluţia Mini în motorsport, cu John Cooper în prim-plan. Proiectul va fi prezentat la Auto Cobălcescu şi Automobile Bavaria Băneasa și reporneşte iniţiativa #ArtMeMini, prin care cele două showroomuri din Bucureşti îşi propun să devină un spaţiu de exprimare liberă pentru artiştii români care colaborează cu BMW Group.

Adrian Mitu este un artist român care s-a remarcat la nivel internaţional cu lucrări inspirate din lumea automobilului. Cu un stil cu o forţă narativă remarcabilă, compoziţiile lui complexe spune poveşti puternice din istoria mărcilor, aşa cum a fost seria de lucrări „Blue Coffee” dedicate 100 de ani BMW, „Blue Hero” dedicat lui Jochen Neerpasch sau „Blue One” dedicat BMW M1. Lucrările lui Adrian au fost expuse în muzee dedicate automobilului din România (Ţiriac Collection) şi Statele Unite (LeMay – America’s Car Museum şi BMW Car Club of America Fundation). După ce s-a remarcat cu acuarele în care foloseşte cafea şi un contrast între tonuri reci şi calde, acum Adrian îşi duce arta pe noi teritorii.

Proiectul digital „New Mini. BIG LOVE” marchează lansarea lucrărilor „Evoluţie”, două picturi de mari dimensiuni realizate pe două capote de motor de Mini Electric. Noul proiect a marcat pentru Adrian trecerea de la acuarelă la vopsea acrilică şi un nou mod de lucru.

Ambele concepte au fost dezvoltate pe baza unei explorări personale pe care Adrian le-a făcut asupra istoriei mărcii. Prima este dedicată evoluţiei mărcii Mini şi îl are în prim-plan pe creatorul modelului original, Alec Issigonis. A doua capotă îl are în prim-plan pe John Cooper, cel care a transformat Mini într-un succes în motorsport şi a dat numele modelelor sportive. Ambele compoziţii sunt construite pe baza unei explorări personale pe care Adrian le- făcut în jurul celor două personaje principale şi în jurul istoriei mărcii. În lucrări se ascund multe revelații şi detalii, de la Criza Canalului Suez din 1956, care a declanşat cererea pentru automobile foarte economice, până la momente care au definit carierele lui Issigonis sau Cooper. În acelaşi timp, ambele lucrări au în partea centrală un Mini Electric şi elemente care sugerează electricitatea, ca o tranziţie către viitor.

„Acest proiect este pentru mine un nou început, iar începuturile mele sunt legate de Mini. Acum opt ani aveam o schița în camera mea, pe planșeta de desen, peste care am decis într-o dimineața inspirată să pun cafea. Şi acel moment a fost poate începutul meu artistic pentru că a dus după un an de schițe cu cafea la prima mea expoziție.

Anul trecut, pe aceeași masă din fosta mea cameră – actualmente livingul părinților mei -, am așezat două capote de Mini pe care le-am pictat în culori acrilice, o tehnica total nouă pentru mine şi mai mult ca sigur începutul unui nou capitol artistic pentru mine.

Acest proiect este începutul unei noi direcţii artistice pentru mine, atât prin tehnică, dar mai ales prin suportul foarte interesant. Şi rămân același povestitor care scoate oameni şi faptele lor în faţă. Acum o fac printr-o tehnică nouă, mult mai aproape de pictura în ulei, tehnica supremă de pictură în opinia mea”, a declarat Adrian Mitu.

Prezentarea celor două lucrări a coicis cu lansarea noilor modele Mini Hatch şi Mini Cabriolet. Noul design al acestora iese în evidenţă prin linii şi suprafeţe definite cu claritate. Noile modele hatch marchează debutul inovatorului acoperiş Multitone, ca o nouă opţiune de individualizare cu un gradient de culoare pentru acoperiş, de fiecare dată unic. În interior, cockpitul revizuit subliniază caracterul premium al mărcii şi vine cu o nouă interfaţă, mai elegantă şi mai funcţională. Completările atractive ale gamei de echipamente standard şi opţionale, noile finisaje de vopsea pentru exterior, jantele din aliaj uşor, suprafeţele interioare şi ale scaunelor, precum şi tehnologia în domeniile şasiului (cu un nou sistem de amortizoare active pentru mai mult confort), sistemelor de asistare a condusului şi conectivităţii, toate completează ultima actualizare a modelelor britanice de clasă mică.

Te-ar mai putea interesa și
Audi și-a stabilit prioritățile: din 2032 va avea în gamă doar mașini electrice
Audi și-a stabilit prioritățile: din 2032 va avea în gamă doar mașini electrice
Oficialii Audi au prezentat într-un cerc restrâns detaliile programului de electrificare a gamei de produse. Marca va dezvolta ultimul motor convențional în 2026, iar din 2032 va comercializa......
Plus de 43% la exporturile de floarea-soarelui, rapiță și soia pentru România, în 2021/2022. Am putea livra 2,6 milioane de tone
Plus de 43% la exporturile de floarea-soarelui, rapiță și soia pentru România, în 2021/2022. Am putea livra 2,6 milioane ...
România ar putea exporta în anul comercial 2021/2022 care va debuta în luna iulie cu aproximativ 780.000 de tone de floarea-soarelui, ...
One United Properties ia un credit sindicalizat de 78 de milioane de euro pentru proiectul One Cotroceni Park
One United Properties ia un credit sindicalizat de 78 de milioane de euro pentru proiectul One Cotroceni Park
Dezvoltatorul One United Properties, care se va lista săptămâna viitoare la Bursa de la București, a aprobat contractarea ...
Criza forţei de muncă va menţine piaţa beneficiilor extrasalariale. Ce au căutat angajaţii români în pandemie
Criza forţei de muncă va menţine piaţa beneficiilor extrasalariale. Ce au căutat angajaţii români în pandemie
Piaţa beneficiilor extrasalariale a fost schimbată de pandemia de Covid-19, iar companiile și angajații a trebuit să ...