Pierderi de sute de milioane de euro pentru industria globală de reasigurări, în urma blocării Canalului Suez – Fitch

Blocarea Canalului Suez va avea probabil ca rezultat pierderi de sute de milioane de euro pentru industria reasigurărilor, chiar dacă echipele de salvare au realizat luni deblocarea şi ranfluarea parţială a navei portcontainer care eşuase, se arată într-un raport al agenţiei de evaluare financiară Fitch Ratings, transmite Reuters.
AGERPRES - lun, 29 mart. 2021, 15:33
Pierderi de sute de milioane de euro pentru industria globală de reasigurări, în urma blocării Canalului Suez - Fitch

Nava Ever Given, sub pavilion panamez, cu o lungime de 400 de metri, a eşuat marţi pe diagonala canalului, din cauza vântului puternic însoţit de o furtună de nisip care a redus vizibilitatea, blocând ambele sensuri de navigaţie.

Canalul Suez, care leagă Mediterana de Marea Roşie, asigură cea mai scurtă rută de transport maritim între Asia şi Europa. Anul trecut, au trecut prin această cale maritimă cel puţin 18.840 de nave.

„Acest eveniment va reduce câştigurile companiilor globale de reasigurări dar nu va afecta profilul lor de creditare, în timp ce preţurile pentru reasigurările în domeniul maritim vor creşte suplimentar”, se arată în raportul Fitch.

Blocarea Canalului Suez a afectat sever lanţurile globale de aprovizionare, provocând întârzieri costisitoare companiilor care încă se luptă cu restricţiile impuse pentru stoparea pandemiei de coronavirus (COVID-19).

„Pierderile finale vor depinde de cât de mult va dura până la reluarea traficului, dar Fitch estimează că pierderile ar putea uşor ajunge la sute de milioane de euro”, apreciază Fitch.

Deja companiile globale de reasigurări sunt afectate în urma dezastrelor naturale, cum ar fi furtunile din iarna acestui an din SUA şi inundaţiile din Australia, precum şi de pierderile legate de pandemie.

Te-ar mai putea interesa și
Pasaje pietonale sub DN1, DN1A și DN1B: Trei companii românești, desemnate câștigătoare pentru studiile de fezabilitate
Pasaje pietonale sub DN1, DN1A și DN1B: Trei companii românești, desemnate câștigătoare pentru studiile de fezabilitate
Trei companii româneşti au câştigat contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate necesare construcţiei a şapte pasaje pietonale subterane pe DN1, DN1A şi DN1B, informează Compania......
Fondul Proprietatea – Pierderile s-au înjumătăţit în primul trimestru
Fondul Proprietatea – Pierderile s-au înjumătăţit în primul trimestru
Fondul Proprietatea a înregistrat, în primul trimestru, o pierdere netă de 5,8 milioane de lei, în scădere faţă de ...
Fechet: Sistemul de garanţie-returnare funcţionează bine. În mai vom depăşi pragul de 200 milioane ambalaje colectate pe zi
Fechet: Sistemul de garanţie-returnare funcţionează bine. În mai vom depăşi pragul de 200 milioane ambalaje colectate ...
Sistemul garanţie-returnare funcţionează bine, nu sunt probleme, nu s-a blocat, şi conform estimărilor în mai va fi ...
Invazia Rusiei în Ucraina a majorat costurile de finanţare ale statelor UE din Europa de Est
Invazia Rusiei în Ucraina a majorat costurile de finanţare ale statelor UE din Europa de Est
Invazia rusească din Ucraina a modificat costurile la care se împrumută cele zece noi state membre UE din Europa de Est, ...