Pierderile EFG Eurobank au crescut de peste trei ori în primele nouă luni, la 27,3 milioane de euro

EFG Eurobank, proprietarul Bancpost şi al altor companii locale, a raportat după primele nouă luni pierderi de 27,3 milioane de euro pe România, de peste trei ori mai mari comparativ cu rezultatul negativ de 8,3 milioane de euro din perioada similară a anului anterior.
Economica.net - joi, 20 dec. 2012, 10:29
Pierderile EFG Eurobank au crescut de peste trei ori în primele nouă luni, la 27,3 milioane de euro

Grupul bancar elen a reuşit, însă să înregistreze profit în România în trimestrul al treilea, de 100.000 de euro. Acesta este primul rezultat pozitiv trimestrial începând cu trimestrul al patrulea din 2010, când câştigul s-a situat la 1,9 milioane de euro, potrivit unui raport al EFG. În trimestrul al doilea, EFG a consemnat în România o pierdere de 17,1 milioane de euro, iar în primele trei luni un rezultat negativ de 10,3 milioane de euro.

Activele totale ale grupului financiar în România se situau la 4,15 miliarde de euro în septembrie, faţă de 4,54 miliarde de euro în decembrie anul trecut. Soldul brut al creditelor a coborât de la 3,22 miliarde de euro la sfârşitul anului trecut la 3,1 miliarde de euro în septembrie.

Depozitele totale au coborât de la 1,8 miliarde de euro la finele anului trecut la 1,7 miliarde de euro la sfârşitul trimestrului al treilea. Marja netă din dobânzi a scăzut de la 3,88% în trimestrului al treilea al anului trecut şi în ultimele trei luni ale anului 2011 la 3,22% în trimestrul al doilea din acest an şi la 3,19% în perioada iulie-septembrie.

Cheltuielile operaţionale în România au scăzut de la 117,3 milioane de euro în primele nouă luni ale anului trecut la 107,9 milioane de euro în acelaşi interval din acest an.

Reţeaua de sucursale a ajuns la 240 de unităţi în septembrie, de la 265 la sfârşitul anului trecut şi 264 în martie.

La nivel de grup, EFG a raportat o pierdere de 1,1 miliarde de euro pentru primele nouă luni, comparativ cu un rezultat negativ de 575 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Băncile elene raportează odată cu rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea şi pe cele pentru trimestrul al doilea, amânate după ce a fost întârziată recapitalizarea instituţiilor de credit cu fonduri de la statele din zona euro. Miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat, recent, o tranşă de 34,5 miliarde de euro pentru Grecia, care face posibilă recapitalizarea băncilor, necesară după pierderile masive înregistrate în urma participării la ştergerea a 100 de miliarde de euro din datoria statului elen.

EFG Eurobank a consemnat pierderi de 6 miliarde de euro din împlicarea în restructurarea datoriei statului, se arată într-un comunicat al grupului elen. Iniţiativele proprii ale băncii au consolidat capitalul cu 1,9 miliarde de euro de la începutul crizei. Necesarul total de recapitalizare se ridică la 5,8 miliarde de euro, determinat de banca centrală a Greciei.

Te-ar mai putea interesa și
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Miniştrii de externe ai Armeniei şi Azerbaidjanului, Ararat Mirzoian şi respectiv Ceihun Bairamov, se vor întâlni duminică, 2 octombrie, la Geneva, în Elveţia, a declarat pentru EFE......
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea în Austria
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea ...
Gazprom a suspendat total livrările de gaz pentru ziua de sâmbătă către Eni, invocând "imposibilitatea de a transporta ...
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că prin finalizarea interconectorului Grecia - Bulgaria se asigură diversificarea ...
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noul set de măsuri anti-COVID-19 valabil pentru toamna şi iarna acestui an în Germania a intrat în vigoare sâmbătă, ...