Pierderile asigurătorilor au crescut de opt ori în 2011. Cine a fost liderul pieţei

Rezultatul net al industriei asigurărilor în 2011 indică pierderi de 329,7 milioane lei, în creştere de opt ori faţă de nivelul consemnat la finele anului anterior, potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice centralizate de MEDIAFAX
Economica.net - mie, 18 iul. 2012, 10:28
Pierderile asigurătorilor au crescut de opt ori în 2011. Cine a fost liderul pieţei

În 2010, pierderile nete ale asigurătorilor au însumat 41,37 milioane de lei, în coborâre de la 103,21 milioane de lei în urmă cu un an.

Potrivit datelor Ministerului Finanţelor, pierderile asigurătorilor au totalizat 582,3 milioane de lei anul trecut, în timp ce profiturile au cumulat 252,6 milioane de lei.

Pierderile cele mai mari au fost consemnate de Omniasig (societatea a fuzionat cu BCR Asigurări, care la rândul ei a preluat denumirea Omniasig) – 181,3 milioane de lei, urmată de Groupama Asigurări – 102,2 milioane de lei, Generali România (fosta ARDAF, care a fuzionat cu Generali Asigurări) – 83,2 milioane de lei, UNIQA Asigurări – 73,1 milioane de lei şi AXA Life România – 39,5 milioane de lei.

Rezultate negative au înregistrat şi Euroins România – 36,6 milioane de lei, Signal Iduna Asigurări de Viaţă – 11,1 milioane de lei, Care România – 8,2 milioane de lei, Aegon Asigurări de Viaţă – 8,1 milioane de lei şi Aviva Asigurări de Viaţă – 6,6 milioane de lei.

În schimb, cel mai profitabil asigurător a fost liderul pieţei, Astra Asigurări, cu un rezultat pozitiv de 81,01 milioane de lei, locul doi revenind Alico Asigurări de Viaţă – 74,03 milioane de lei, iar pe poziţia a treia s-a clasat Allianz-Ţiriac Asigurări – 24,5 milioane de lei.

Locurile 4 şi 5 au fost ocupate de BCR LAsigurări de Viaţă – 19,6 milioane de lei şi de City Insurance – 17,19 milioane de lei.

Următoarele cinci poziţii în topul profibalităţii revin ING Asigurări de Viaţă – 14,7 milioane de lei, Asirom – 7,2 milioane de lei, Grawe România – 3,1 milioane de lei, Certasig – 1,7 milioane de lei şi Credit Europe Asigurări – 1,47 milioane de lei.

Pe piaţa românească sunt prezente un număr de 43 de companii de asigurări.
Anul trecut, piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a scăzut cu 4,3%, la 7,95 miliarde de lei, rezultat influenţat de reducerea veniturilor din poliţe generale cu 6,5%, la 6,21 miliarde de lei, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...