Pierderile Turbomecanica au scăzut cu 34% în primul semestru, la 4,4 mil.lei

Producătorul de componente pentru industria aeronautică Turbomecanica (TBM) a înregistrat în primul semestru pierderi de 4,4 milioane lei (1 milion de euro), cu 34% mai mici decât în perioada similară a anului trecut, iar cifra de afaceri a crescut cu 9%, la 23,3 milioane lei (5,3 milioane euro).
Economica.net - lun, 30 iul. 2012, 09:20
Pierderile Turbomecanica au scăzut cu 34% în primul semestru, la 4,4 mil.lei

Compania a consemnat în primele şase luni ale anului trecut pierderi de 6,7 milioane lei şi o cifră de afaceri de 21,4 milioane lei.

Veniturile din primul semestru al acestui an au avansat cu 16%, la 29,2 milioane lei (6,6 milioane euro), iar cheltuielile au urcat cu 5%, la 33,6 milioane lei (7,6 milioane euro), potrivit informaţiilor transmise, luni, de Turbomecanica Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În primele şase luni ale anului trecut, compania a înregistrat venituri de 25,2 milioane lei şi cheltuieli de aproape 32 milioane lei.

La finele lunii iunie, compania avea datorii de 90,2 milioane lei, cu puţin peste obligaţiile de plată de la începutul anului, de 90 milioane lei.

Acţionarii Turbomecanica au decis în luna mai vânzarea de terenuri şi clădiri în suprafaţă de cel mult 95.000 de metri pătraţi situate în sectorul 6 din Capitală şi în comuna Dragomireşti – Vale, judeţul Ilfov. Activele care vor fi scoase la vânzare sunt disponibilizate în urma procesului de reconfigurare a fluxurilor tehnologice şi reamplasare a acestora, iar vânzarea se va face „în cele mai bune condiţii comerciale ale pieţei şi cu efect optim asupra echilibrării financiare a societăţii”.

La finele anului 2007, Turbomecanica a cumpărat un teren de peste cinci hectare în zona industrială Bucureşti Parc Vest pentru relocarea capacităţii de producţie, pentru 11,6 milioane lei, dar până în prezent producţia nu a fost mutată.

Compania are un capital social de 36,9 milioane lei, divizat în 369,4 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.

Potrivit celor mai recente raportări, preşedintele Consiliului de Administraţie şi directorul general al companiei, Radu Viehmann, deţine 25,92% din acţiuni. Altă persoană fizică, Dana Maria Ciorapciu, controlează 15,16% din titluri.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Turbomecanica a fost realizată vineri, când preţul a urcat cu 12,45%, la 0,0289 lei. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 10,6 milioane lei.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Cea de-a doua ediţie din 2024 a programului de titluri de stat Fidelis a fost marcată de trei recorduri, respectiv cea mai mare sumă investită dintre toate cele 16 ediţii, cel mai mare număr de......
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit ...
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...