Nemţii de la Schwarz se regrupează în România. Lidl deschide „în curtea” Kaufland la Medgidia

Retailerul german Lidl îşi va muta un magazin la aceeaşi adresă unde există şi un hipermarket Kaufland, brand operat de acelaşi grup, Schwarz. Situaţía a apărut la Medgidia, unde Lidl a preluat în 2010 un magazin Plus. 
Alina Stanciu - joi, 13 nov. 2014, 09:45
Nemţii de la Schwarz se regrupează în România. Lidl deschide

Retailerul german Lidl, parte a grupului Schwartz, a decis să relocheze unul dintre magazinele Plus pe care le-a preluat în 2010 de la Tangelmann la o adresă la care există şi un magazin Kaufland, operat de acelaşi grup. Astfel, potrivit unui comunical al companiei, începând cu 20 noiembrie, Lidl schimbă locația magazinului din Medgidia de pe strada Albinelor nr.1 pe strada Independenţei nr 12, adresă la care Kaufland, a inaugurat pe 26 ianuarie 2012, un hipermarket.

„Lidl schimbă locația magazinului din Medgidia de pe strada Albinelor nr.1. Noua unitate se deschide pe strada Independenței nr.12, luând locul vechiului magazin Lidl din oraș. Magazinul care urmează să fie relocat va avea program normal de funcționare până la data închiderii, pe 19 noiembrie 2014, iar în ziua următoare va fi inaugurată noua unitate, de pe strada Independenței nr.12, astfel încât niciun client nu va resimţi această schimbare”, se arată într-un comunicat al companiei.

Întrebaţi despre această situaţie, un reprezentant al Kaufland din magazinul Medgidia a declarat pentru ECONOMICA.NET faptul că noul Lidl este pe aceeaşi strada şi parte cu Kaufland, dar la „câteva numere distanţă”.

Oficialii Lidl ne-au transmis că adresa comunicată pentru noul magazin Lidl este cea corectă. 

Situaţia similară şi în Bucureşti

Acesta nu este primul caz în care Lidl şi Kaufland au decis să deschidă în apropiere. Aceeaşi situaţia s-a creat şi în Bucureşti, în zona Valea Cascadelor, unde Schwarz operează sub cele două branduri la adrese foarte apropiate, respectiv str Valea Cascadelor nr 3 şi Valea Cascadelor nr 3-5.  „Chiar dacă ambele branduri aparţin aceluiaşi grup Schwarz, strategia de expansiune a fiecăruia este diferită; atât la nivel internaţional cât şi în Romania. Fiecare lanţ de magazine încearcă să vină în întâmpinarea clienţilor săi prin propria strategie de vânzare şi de expansiune, cu cea mai bună locaţie în zonă. Acest lucru ne face să acţionăm practic ca şi concurenţi – un lucru întotdeauna favorabil pentru clienţi”, declarau  în mai anul trecut, pentru ECONOMICA.NET, oficialii Kaufland România, potrivit cărora „nu se pune problema fenomenului de canibalizare în aceste cazuri, ci este mai degrabă vorba de concurenţă”.

Lidl ajunge la 183 de magazine

În afară de relocarea de la Medgidia, Lidl va inaugura pe data de 20 noiembrie un magazin nou construit în București, în sectorul 5,  pe strada Sergent Nuțu Ion, nr. 8-12 , reţeaua din România însumând în prezent 183 de magazine.  Noua unitate are o suprafaţă de vânzare de aproximativ 1200 m². Totodată, cu ocazia deschiderii acestui magazin au fost create 37 de noi locuri de muncă la nivel local. „Lidl continuă strategia companiei de a oferi zilnic românilor, în zone din imediata lor proximitate, produse de calitate la cel mai bun preţ, direct de la producători, într-o largă varietate de sortimente. Lidl promovează cu consecvenţă colaborarea cu producătorii locali, multe dintre mărcile de calitate comercializate în reţeaua Lidl fiind produse în România”, mai spun oficialii Lidl.

Lidl are în prezent peste 3.800 de angajați în reţeaua de magazine, centrele regionale de distribuţie şi în sediul central.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, activând în 26 de țări europene şi având peste 100 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a peste 10.000 de magazine. Având mai mult de 170.000 de angajați, Lidl se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...