1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Piperea: RADET va fuziona prin absorbţie cu ELCEN. Acţiunile Ministerului Energiei vor fi transferate Primăriei Capitalei

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) va fuziona prin absorbţie cu Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), iar acţiunile Ministerului Energiei la noua entitate vor fi transferate Primăriei Capitalei, a declarat, joi, Gheorghe Piperea, avocat la Piperea şi Asociaţii, administratorul judiciar al RADET.

16 mar, 2017 | Agerpres

'Principalul element pe care îl conţine planul de reorganizare al ambelor societăţi este fuziunea, după ce RADET, care este regie autonomă, va fi transformată în societate pe acţiuni. Va urma o fuziune prin absorbţie, în care viitorul RADET va înghiţi ELCEN, urmând ca datoriile reciproce să se şteargă şi să rămână un sold care urmează să fie acoperit', a spus avocatul.

Potrivit acestuia, toată procedura se va supune legislaţiei privind ajutoarele de stat.

'Fuziunea va presupune absorbţia a ceea ce va presupune Societatea Comercială RADET peste un an şi ceva a ceea ce înseamnă în momentul de faţă Societatea Comercială ELCEN, urmând ca acţiunile care se cuvin Ministerului Energiei să treacă în proprietatea Primăriei printr-o modalitate comercial şi legal corectă, astfel încât să nu avem un risc de ajutor de stat', a subliniat Piperea.

El a susţinut că nu va exista un plan de reorganizare la ambele entităţi mai devreme de noiembrie 2017.

'Pe de altă parte, este bine de reţinut că efectele importante pe plan economic şi social deja s-au produs. Unele dintre ele sunt automate: niciuna dintre ele nu pot fi date în judecată. În al doilea rând, nu mai cresc penalităţile. Din suma de 3,6 miliarde (de lei - n.r.) pe care o datorează RADET celor de la ELCEN, mai mult de 3,3 miliarde reprezintă penalităţi, care în momentul de faţă au fost îngheţate. Contractele care erau în curs continuă, cu excepţia celor care au fost nelegale şi care au fost desfiinţate de noi', a arătat Piperea.

Primăria a plătit în avans circa 420 de milioane de lei în contul subvenţiei pentru gazele naturale pe toată perioada iernii, până în aprilie, pentru a nu exista sincope în alimentarea cu căldură a populaţiei, a amintit el.

'Dacă eşuează acest plan, ambele entităţi, atât RADET, cât şi ELCEN vor intra în faliment', a adăugat administratorul judiciar.

ELCEN şi RADET au intrat în insolvenţă în toamna anului trecut.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO