1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Planul de reorganizare al InterAgro, aprobat de creditori. Strategia include păstrarea business-ului şi restructurarea celorlalte companii

Casa de insolvenţă CITR a anunţat miercuri că planul de reorganizare propus de CITR a fost confirmat, iar strategia include păstrarea business-ului principal şi restructurarea celorlalte companii din grupul InterAgro, relatează News.ro.

15 mai, 2019 | News.ro

"Planul de reorganizare al Interagro SA, propus de CITR şi aprobat de creditori în procent de 87,37% din totalul masei credale şi cu votul a trei dintre cele patru grupe de creditori, a fost confirmat de către judecătorul-sindic", informează un comunicat emis miercuri.

Planul prevede direcţii de acţiune în patru domenii cheie: continuarea activităţii de producţie agricolă, valorificarea activelor neesenţiale şi neprofitabile aflate în patrimoniul societăţii, recuperarea de creanţe şi restructurarea datoriilor.

"Ne-am propus să salvăm valoarea business-ului InterAgro SA, iar primul pas a fost făcut deja. Considerăm că prin păstrarea liniei de producţie agricolă şi a contractelor de concesiune în vigoare, vom reuşi să salvăm core-business-ul actual şi vom putea reda circuitului economic acest brand important în sectorul agricol. Strategia propusă în plan este una complexă, care îmbină pastrarea activităţii din sectorul agricol, unde a fost întocmit un business plan specific acestei activităţi, cu o strategie de restructurare şi a celorlalte companii din grupul InterAgro. Această măsură va creşte gradul de recuperare a creanţelor societăţii, iar strategiile de vânzare pentru activele non-core, completate cu strategii de marketing aferente, ne vor ajuta să valorificăm respectivele active la cel mai bun preţ", spune Aurel Podariu, Senior Partner CITR, potrivit News.ro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO