Planul naţional la kilometri de minciuni-viteză

Acum şase ani, oamenii dintr-un sat din Suceava au pus mână de la mână şi s-au apucat să facă un pod. Sătui să tot aştepte ca statul plătit de ei să repare podul rupt de inundaţii cu opt luni în urmă, şi acriţi de promisiuni, oamenii s-au strâns şi au făcut podul. Într-o noapte. Nu doar că nu le-a mulţumit nimeni, dar au fost şi amendaţi pentru că n-au avut autorizaţie.
Mihai Nicuţ - mie, 11 feb. 2015, 13:54

Da, aşa este, nu avem autorizatie. Dar ce să facem? Constructorul a spus că podul va fi gata în vară (oamenii au făcut podul în februarie-n.red.) Până atunci noi ce trebuia să facem? Dacă aşa se pune problema, atunci eu o sa merg la închisoare, da’ sunt impacat că am facut o fapta bună” a spus atunci unul dintre localnici, constructor de meserie, care a strâns oamenii să facă ce trebuia să facă statul.

Ieri, o mare companie belgiană care va face un parc de retail lângă Bucureşti, a chemat notabilităţile să le arate drumul făcut de ea, pe banii ei, între Bălăceanca şi Cernica. Nu să le anunţe că VA FACE, ci SĂ-L ARATE GATA FĂCUT. Străinii au cheltuit 4,8 milioane de euro din banii lor, ca să facă un drum pe 4 km pe care să meargă cetăţenii acestui stat impotent. Da, sigur, se poate spune că l-au făcut pentru afacerea lor, să vină românii să deşerte buzunarele la shopping dar, ca principiu, asta nu are nicio importanţă.

Cam la aceeaşi oră la care belgienii de la Liebrecht&Wood arătau drumul terminat, ministrul drumurilor din această ţară prezenta în parlament un plan gigantic, de 1.300 km de noi autostrăzi construite în România în următorii 15 ani. Acum câteva luni, masterplanul continea de două ori mai puţini kilometri. Ca sa faci toate autostrăzile din plan, trebuie cam 14 miliarde de euro. UE ne dă, cu îngăduinţă, cam 3,3 din ei, în viitorii şase ani, şi doar dacă putem să-i luăm. Până acum, am luat cam jumătate din ce ne-a pus pe masă, şi mai avem doar un an şi ceva să luăm cât am luat în şase-şapte. Sigur, asta nu înseamnă că nu se poate, dar nici o comparaţie a anilor trecuţi între promisiuni şi realităţi, şi nici recursul la memorie (500 km de autostradă într-un sfert de secol) nu ne rezervă prea mult optimism.

Despre masterplan s-au scris sute, poate mii de texte, iar despre “de ce nu are România autostrăzi”, sute de mii, unele dintre ele chiar la această publicaţie. Scopul acestuia este doar o comparaţie plastică între ce este este şi ce se promite că va fi!

Acum şase ani, oamenii au făcut un pod. Acum, o companie privată a făcut un drum. Statul nu poate decât să arate sute, mii de kilometri de autostrăzi care se vor face cândva! De data asta, până în 2030!

Până atunci, mai bifăm un plan naţional de kilometri de minciuni-viteză! 

Te-ar mai putea interesa și
Profi, uzina Dacia şi Kaufland, firmele private cu cei mai mulţi angajaţi din economie în anul crizei Covid-19
Profi, uzina Dacia şi Kaufland, firmele private cu cei mai mulţi angajaţi din economie în anul crizei Covid-19
Profi rămâne liderul clasamentului firmelor private cu cei mai mulţi angajaţi din economie şi 2020, în ciuda domolirii ritmului de creştere a numărului de angajaţi faţă de anii......
Calea ferată Constanța – Mangalia: Cinci oferte pentru studiul de fezabilitate necesar electrificării liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: Cinci oferte pentru studiul de fezabilitate necesar electrificării liniei
CFR Infrastructură a primit cinci oferte la licitația pentru "Servicii de elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Electrificarea ...
Mazda Motor Corporation accelerează planurile de electrificare
Mazda Motor Corporation accelerează planurile de electrificare
Mazda Motor Corporation a anunțat astăzi că își va accelera planurile globale de electrificare. Până în 2030, compania ...
Cum să scapi de Biroul de Credit şi să poţi accesa un nou împrumut. Banca Națională a modificat regulamentele specifice
Cum să scapi de Biroul de Credit şi să poţi accesa un nou împrumut. Banca Națională a modificat regulamentele specifice
O serie de modificări aduse de BNR la câteva dintre regulamentele care prevăd înscrierea debitorilor în Centrala Riscului ...