1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Planul strategic al Carrefour dă roade. Vânzările au accelerat în primul trimestru

Creşterea vânzărilor Carrefour a accelerat în primul trimestru din 2019, reflectând rezultatele mai bune obţinute pe pieţele sale de bază din Franţa şi Brazilia, datele sugerând că cel mai mare retailer european face progrese cu planul său strategic "Carrefour 2022", transmite Reuters.

25 apr, 2019 | Agerpres

În primele trei luni din 2019, vânzările au urcat la 20,016 miliarde de euro, în linie cu estimările analiştilor, de 20,096 miliarde de euro. La magazinele deschise de peste un an, vânzările au crescut cu 2,7%, faţă de un avans de 1,9% în trimestrul patru din 2018.

În timp ce în Spania, Italia şi Belgia rezultatele Carrefour au dezamăgit, în Brazilia şi Franţa s-a înregistrat o performanţă solidă.

În ianuarie, Carrefour a dezvăluit un plan care vizează reducerea costurilor şi a numărului de locuri de muncă, majorarea investiţiilor în e-commerce şi încheierea unui parteneriat în China, în ideea de a stimula profitul şi veniturile pentru a putea concura cu distribuitorul online Amazon.

Miercuri, Carrefour a confirmat că îşi menţine obiectivele incluse în plan.

Anul acesta, acţiunile Carrefour au urcat la Bursa de la Paris cu aproximativ 12%, faţă de un avans de aproximativ 20% al sectorului de retail din Europa.

Carrefour, cel mai mare retailer european şi al doilea la nivel mondial după Wal-Mart, va renunţa la aproximativ 2.400 de angajaţi din Franţa, printr-o schemă de plecări voluntare. În Franţa, Carrefour este cel mai mare angajator din sectorul privat, aici lucrând 115.000 dintre cei 384.000 de angajaţi la nivel global.

Carrefour intenţionează să vândă 273 de foste magazine Dia şi să reducă mărimea hipermarketurilor sale din Franţa. De asemenea, vor fi vândute mai multe produse organice, ţinta până în 2022 fiind triplarea vânzărilor pe acest segment, la cinci miliarde de euro.

Compania va accelera dezvoltarea online, pentru a ajunge în Franţa la o cotă de piaţă de 20% a vânzărilor alimentare online, şi va deschide în marile oraşe cel puţin 2.000 de magazine de proximitate în următorii ani. Investiţiile în comerţul electronic vor ajunge la 2,8 miliarde de euro (3,43 miliarde de dolari) până în 2022.

În urma măsurilor de restructurare, Carrefour speră să facă economii anuale de două miliarde de euro (2,45 miliarde de dolari) până în 2020.

În România, Grupul Carrefour numără 303 magazine, dintre care 32 de hipermarketuri 'Carrefour', 218 supermarketuri (203 magazine 'Market' şi 15 magazine 'Express Orange'), 42 magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact', un magazin de comerţ online.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO