1EUR = 4.7781 RON | Bucureşti 13 º

News

Planul Urbanistic Zonal pentru park&ride la capătul Şoselei Pantelimon, aprobat de CGMB

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat miercuri Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru realizarea unui nod intermodal la intersecţia dintre Şos. Pantelimon şi Şos.Vergului, în Sectorul 2.

17 ian, 2018 | Agerpres

'Este un ansamblu care va încorpora atât staţia terminal a tramvaiului, staţia de metrou, precum şi prima parcare supraterană de tip park&ride, care va avea o capacitate de 500 de locuri, dispuse pe trei niveluri. Iată deci încă un pas pentru ca autoturismele persoanelor care sunt în tranzit în Capitală - care locuiesc, de obicei, în judeţul Ilfov şi vin la serviciu, la şcoală cu copiii, la unităţile noastre sanitare sau la instituţiile publice - să poată să îşi lase maşina la limita de judeţ şi să vină până în centrul Capitalei cu transportul în comun', a precizat primarul general, Gabriela Firea.

Conform proiectului, zona vizată se află în intravilanul Municipiului Bucureşti şi este constituită din domeniul public şi privat al municipalităţii, domeniul public şi privat aflat în administrarea Administraţiei Străzilor, precum şi domeniul public în administrarea ADP Sector 2. Documentaţia nu dă dreptul la construire până la obţinerea autorizaţiei de construire.

În decizia etapei de încadrare, semnată de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, se arată că suprafaţa vizată de PUZ este de 30.500 mp, cu o suprafaţă construită la sol (scări evacuare, ascensoare, picior rampe acces, cabină linie) de 1.070 mp şi o suprafaţă desfăşurată supraterană de 15.302 mp. Suprafaţa de spaţii verzi ar urma să fie de 9.422 mp. Înălţimea maximă va fi de 20 de metri, cu un număr de cel mult P+ trei etaje.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO