1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Planului de reorganizare a Peugeot, investigat de Comisia Europeană

Comisia Europeană a deschis o investigaţie aprofundată a planului de reorganizare a PSA Peugeot Citroen, pentru a vedea dacă respectă reglementările referitoare la acordarea ajutoarelor de stat, transmite Bloomberg.

02 mai, 2013 | Mediafax

Executivul UE vrea să verifice dacă planul va restabili viabilitatea financiară pe termen lung a producătorului auto francez fără continuarea sprijinului statului şi dacă ajutorul guvernamental va afecta concurenţa.

Planul prezentat de Franţa include garanţii de 7 miliarde de euro pentru emisiuni de obligaţiuni, precum şi granturi şi avansuri rambursabile de 85,9 milioane de euro, potrivit CE.

Peugeot a raportat pierderi de 576 de milioane de euro pentru 2012, iar în primul trimestru veniturile grupului au coborât cu 6,5%, la 13 miliarde de euro, sub impactul declinului pieţei europene pentru al şaselea an consecutiv.

Comisia Europeană a aprobat în februarie, cu titlu temporar, garanţii de stat de 1,2 miliarde de euro pentru Peugeot, ceea ce a permis diviziei financiare a grupului, Banque PSA Finance, să vândă obligaţiuni pe termen de trei ani.

Un purtător de cuvând al Peugeot a declarat că grupul colaborează cu autorităţile europene.

Planul propus prevede reorganizarea industrială şi administrativă a Peugeot şi un proiect de cercetare şi dezvoltare în domeniul tehnologiilor hibrid.

Justiţia franceză a aprobat luna trecută eliminarea a 11.200 de locuri de muncă şi închiderea unei fabrici a Peugeot, măsuri contestate de două sindicate.

Peugeot intenţionează reducerea cu 17% a forţei de muncă din Franţa în următorii doi ani, ca reacţie la declinul vânzărilor de automobile pe piaţa Europeană.

Acţiunile Peugeot sunt în declin cu 3,3%, după o scădere de până la 4,6% în timpul tranzacţiilor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO