Planurile Lidl pentru acest an: Nemții vor depăși pragul de 300 de magazine în România

După un an în forță, în care și-a depășit previziunile inițiale și au deschis 33 de magazine noi, retailerul german Lidl vrea să continue într-un ritm similar. Pentru 2021 și-a bugetat aproximativ 20 de magazine în toată țara și va depăși pragul de 300 de unități. Expansiunea presupune angajarea unui număr de aproximativ 400 de persoane.
Alina Stanciu - joi, 14 ian. 2021, 19:35
Planurile Lidl pentru acest an: Nemții vor depăși pragul de 300 de magazine în România

Au început anul cu o rețea națională de 289 de magazine, după un tur de forțe în plină pandemie în urma căruia au inaugurat 33 de unități noi și vor să continue într-un ritm asemănător. Discounterul german Lidl va depăși anul acesta pragul de 300 de supermarketuri, prima inaugurare fiind deja stabilită pentru 28 ianuarie, la Băicoi. 

„În ultimii ani, ne-am propus constant să deschidem peste 15 magazine noi anual, iar pentru 2021 ne-am propus aproximativ 20 de magazine în toată țara. Am început anul cu o rețea națională de 289 de magazine și avem în plan să depășim pragul de 300 de unități pe plan local în 2021”, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei. 

Aceștia nu au oferit însă detalii despre orașele unde se vor extinde anul acesta și nici despre relocări sau investițiile necesare. Anul trecut, compania a relocat 5 magazine.

Unitățile Lidl sunt standardizate, au în jur de 1.300 de mp fiecare, 90-150 de locuri de parcare și presupun angajarea unui număr de aproximativ 20 de salariați. În plus, noile supermarketuri dispun în parcări de stație de încărcare pentru automobilele electrice. Totodată, Lidl optimizează constant formatul magazinelor, astfel încât să aibă un impact cât mai redus asupra mediului, dar și pentru îmbunătățirea experienței de cumpărături. Magazinele au sistem de iluminat LED, cu senzor de prezență, sistemele de recuperare a căldurii integrate în instalațiile de ventilație.

Lidl vs Penny. Cine ajunge primul la 300 de magazine?

Principalul competitor al Lidl, lanțul Penny operat de Rewe, a finalizat 2020 cu 276 de magazine și are același target pentru 2021, potrivit – atingerea pragului de 300 de supermarketuri.

„În 2021, ne propunem să continuăm expansiunea în România și să ajungem la 300 de magazine și la 4 centre logistice. Ceea ce inseamna că vom deschide mai multe magazine decât anul trecut, când am inaugurat un total de 20 de magazine. Vom susține acest ritm al expansiunii prin investiții în valoare de 100 milioane de euro” a declarat pentru ECONOMICA.NET Daniel Gross, CEO PENNY România.

Retailerul a inaugurat deja două noi unități, anul acesta, în București și în Reghin, județul Mureș. Astfel, rețeaua Penny ajunge la un număr total de 278 de magazine.

Magazinul Penny din București de pe Bulevardul Decebal are o suprafață totală de 594 de metri pătrați și 16 angajați, iar cel din Reghin are 1.374 metri pătrați.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 11.200 de magazine și peste 200 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial. În prezent, Lidl are aproximativ 310.000 de angajați, dintre care peste 8000 în România.

Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...