Plata cu mobilul devine mai accesibilă. Teamnet dezvoltă o platformă avansată NFC, care va democratiza plăţile contactless

Grupul Teamnet, unul dintre cei mai importanţi integratori IT&C din Europa Centrală şi de Est, dezvoltă o platformă tehnologică integrată de tip Trusted Service Manager care va sprijini companiile să introducă mai simplu şi mai rapid servicii bazate pe tehnologia NFC, cum ar fi serviciile de plată contactless - plata cu telefonul mobil. Aproape o treime dintre consumatorii din România sunt interesaţi de acest tip de tehnologie de plată, potrivit datelor GfK citate de Teamnet.
Economica.net - joi, 03 sept. 2015, 09:32
Plata cu mobilul devine mai accesibilă. Teamnet dezvoltă o platformă avansată NFC, care va democratiza plăţile contactless

Noua platformă de furnizare a serviciilor bazate pe tehnologie NFC va fi finalizată din punct de vedere tehnic în cursul lunii septembrie, se arată într-un comunicat al companiei.

“Inițiativa Teamnet vine în contextul tendințelor globale de dezvoltare a tehnologiei NFC din ultimii ani. Această platformă va optimiza modul în care folosim tehnologia NFC, punând la dispoziția mediului de business și a consumatorilor un ecosistem complex pentru transformarea dispozitivelor mobile în instrumente inteligente de interacțiune în cadrul serviciilor NFC, cum ar fi, de pildă, cele de plată, transport sau control acces. Soluția va degreva companiile de gestionarea serviciilor tehnice și le va permite acestora să se concentreze pe activitățile de bază. În același timp, prin adoptarea acestei platforme de către companii, consumatorii vor beneficia de experiența tehnologiei NFC ca metodă alternativă de plată și comunicare”, a declarat, în comunicat, Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group.

Bogdan Padiu, CEO Teamnet

Platforma realizată de Teamnet își propune să integreze într-un punct unic serviciile prestate de entități precum bănci, lanțuri de magazine, operatori de telefonie mobilă sau operatori de transport și să medieze accesul și managementul instrumentele de plată puse la dispoziția consumatorilor.

Astfel, este încurajată creşterea gradului de adopţie a serviciilor NFC în România, mai ales având în vedere cererea ridicată în rândul consumatorilor pentru astfel de soluţii. Marea majoritate a smartphone-urilor de pe piaţă sunt dotate cu tehnologie NFC.

Această inițiativă este rezultatul unui proiect amplu de cercetare și inovație – “Dezvoltarea unei platforme tehnologice de furnizare a serviciilor efectuate cu tehnologia NFC” – desfășurat în perioada septembrie 2013 – septembrie 2015 și finanțat prin Programul Operațional Sectorial pentru Creșterea Competitivității Economice.

Teamnet investește anual peste 10% din cifra de afaceri în proiecte de cercetare și dezvoltare.

Până în 2018, numărul telefoanelor mobile dotate cu tehnologie NFC este estimat să atingă 1,9 miliarde la nivel mondial, comparativ cu 278 de milioane anul trecut, conform unui studiu realizat de compania de cercetare IDATE în 2014. Totodată, valoarea tranzacțiilor efectuate prin tehnologia NFC va crește în următorii trei ani până la 53,8 miliarde de euro. În România, un studiu GfK arată că 10% dintre consumatori efectuează deja plăți cu telefonul mobil, iar 27% susțin că sunt interesați de această metodă alternativă de plată.

Cu o experiență de 14 ani, Teamnet este unul dintre cei mai importanți integratori IT&C din regiune.

Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 71 milioane de euro în 2013 și a fost inclusă, pentru al șaptelea an consecutiv, în topul Deloitte Technology Fast 50 Central Europe. De asemenea, Teamnet este singura companie românească inclusă în categoria „Big 5” a topului Deloitte Technology Fast 50 Central Europe în 2013, fiind ocupanta locului al treilea în clasament.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...