Platforma de crypto Tradesilvania a intermediat tranzacții de 200 milioane de euro în 2021

Tradesilvania, companie românească de investiții în criptomonede și gestionare de asseturi digitale, anunță înregistrarea unei cifre record de 200 milioane euro active totale tranzacționate pe platformă în anul 2021.
Lidia Neagu - mar, 18 ian. 2022, 12:32
Platforma de crypto Tradesilvania a intermediat tranzacții de 200 milioane de euro în 2021

O creștere record, de 600%, a fost observată și asupra bazei de clienți persoane juridice, care au investit în criptomonede și bunuri digitale, iar trendul se menține și la început de 2022.

Platforma oferă acces la 44 de criptomonede, 101 de parități crypto, un portofel electronic securizat și o aplicație mobilă care permite utilizatorului să acceseze portofoliul de oriunde și oricând, răspunzând astfel interesului în creștere al românilor pentru zona de criptomonede.

“Anul 2021 a reprezentat pentru noi un an de dezvoltare pe toate segmentele, atât la nivel de produs, prin dublarea numărului de monede puse la dispoziția clienților, implementarea serviciului de savings, cel de trading automat etc. cât și la nivel de echipă, unde am reușit să dezvoltăm poate cel mai performant și complet cadru de conformitate, fiind în acest moment în dialog direct cu autoritățile pentru reglementarea suplimentară și dezvoltarea legislației specifice și în România. Evoluția clienților persoane juridice, printre care mai multe companii listate la BVB, nu a fost o surpriză pentru noi. Procentul de creștere ne-a surprins, mai ales în lipsa unor acțiuni de marketing cu scopul de atragere de companii. Creșterea de 600% indică faptul că România este tot mai pregătită pe subiectul investițiilor în bunuri digitale cu o dinamică crescută, inclusiv crypto“, a menționat Ciprian Dobrescu, CEO Tradesilvania.

Interesul românilor se poate vedea și prin faptul că EGLD (prima monedă crypto românească, lansată de ELROND) are o valoare 1 la 1 cu capitalizarea acțiunilor Băncii Transilvania (indice TLV la BVB), poziționându-se într-un moment de vârf și la 2:1.

Prin soluțiile de încărcare a portofelului digital gratuit, prin plata cu card VISA sau MasterCard sau prin plata prin transfer bancar cu RON sau EUR, Tradesilvania este unul dintre puținele exchange-uri de monede digitale care oferă acces la sistemul blockchain și achiziția de criptomonede direct către cumpărător, cu un comision de 0%, fără alte comisioane ascunse și cu un serviciu de suport clienți disponibil în limbile română și engleză.

Tradesilvania este singurul exchange din România și printre puținele din Europa care a obținut certificarea ISO 27001 – securitatea informațiilor și ISO 9001 – managementul organizației.

“În spatele platformei Tradesilvania stau 7 ani de dezvoltare tehnică continuă prin aplicarea celor mai noi tehnologii și peste 5 ani de integrare continuă cu parteneri din domenii precum cel bancar, instituțional, parteneri de infrastructură tehnică ceea ce ne permite să reprezentăm cu succes România pe harta crypto a Europei, la acest moment deservind și clienți din Spațiul Economic European.” a declarat Răzvan Moldovan, Deputy CEO Tradesilvania. 

Un alt element de diferențiere este secțiunea OTC (over the counter) pentru instituții și tranzacții mari (100.000-5.000.000 euro) cu un comision de 0.1%. 

Tradesilvania este o platformă digitală specializată în investiții și tranzacționarea criptomonedelor cu sediul în Cluj-Napoca. Platforma oferă acces la 44 de criptomonede, 101 de parități crypto, un portofel electronic securizat și o aplicație mobilă care permite utilizatorului să acceseze portofoliul de oriunde și oricând.

Pe lângă platforma de schimb și tranzacționare, Tradesilvania oferă servicii de asset management și custodie a activelor digitale. În 2021, echipa a implementat serviciul „Savings” cu 11 criptomonede, care permite utilizatorilor, persoane fizice și juridice din Spațiul Economic European să obțină un câștig anual de până la 13% pentru monedele stocate pe platforma Tradesilvania.

Te-ar mai putea interesa și
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB, trebuie să-şi dubleze cheltuielile de apărare în......
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Plafoanele preţurilor la energie electrică şi gaze naturale la clienţii finali vor rămâne până la 31 martie 2025, ...
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
Perioada în care nu se aplică sancţiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru ...
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile ...