Platforma de ecommerce VTEX anunță noi clienți și un nou CTO

VTEX, platforma enterprise de comerț digital cu birouri și în România, anunță noi clienți la nivel global și un nou CTO. Compania și-a extins portofoliul global cu Whirlpool, parteneriat valabil în șase țări europene, cu Unilever în Spania, dar și cu noi clienți enterprise precum Briggs & Stratton în SUA, cel mai mare producător mondial de motoare pentru echipamente electrice pentru exterior.
Lidia Neagu - joi, 27 ian. 2022, 14:01
Platforma de ecommerce VTEX anunță noi clienți și un nou CTO

De asemenea, în efortul de a susține permanent procesul de inovare a produselor și a satisface cerințele clienților, VTEX a desemnat-o pe Fernanda Weiden în poziția de Chief Technology Officer (CTO).

„Devine din ce în ce mai dificil pentru branduri și retaileri să atragă consumatorii și să le rețină atenția, având în vedere opțiunile practic nelimitate pe care aceștia le au în ceea ce privește modul și locațiile din care pot face cumpărături. Suntem în pragul unei noi ere, în care tendințe precum comerțul conversațional vor deveni standard, iar browserele vor fi lăsate în plan secund. Acum, mai mult ca niciodată, este esențial pentru companiile din întreaga lume să fie pregătite să întâmpine dorințele consumatorilor, oriunde s-ar afla aceștia, cu experiențe moderne care le depășesc pe cele dintr-un magazin fizic”, a declarat Mariano Gomide de Faria, fondator și co-CEO al VTEX.

Aplicația VTEX Live Shopping este utilizată în zece țări de peste 100 de branduri, printre care și Victoria’s Secret, Caterpillar, Oster și Xiaomi. Potrivit companiei, brandurile și retailerii care folosesc soluția au înregistrat o creștere de cinci ori mai mare a duratei medii a sesiunii online de shopping. Specialiștii în ecommerce pot folosi acum aplicația Live Shopping pentru a planifica, executa și gestiona evenimente live one-to-one și one-to-many. Datorită acestei aplicații, consumatorii pot interacționa cu experți în anumite categorii de produse sau influenceri și, în același timp, pot promova evenimentul în cadrul propriilor comunități, aducând experiențele interactive din magazinele fizice în lumea digitală. 

De asemenea, aplicația oferă posibilitatea de a urmări desfășurarea evenimentelor live, inclusiv numărul de participanți, numărul de produse adăugate în coș, valoarea medie a comenzii, aprecierile, distribuirile și multe altele. Acest tip de informații referitoare la comportamentul și preferințele consumatorilor permit brandurilor și retailerilor să optimizeze sortimentul de produse și să îmbunătățească continuu experiența utilizatorului final, creând un ciclu de engagement continuu și crescând conversia cu peste 30% în timpul evenimentelor live.

Noi clienți enterprise la nivel global

VTEX a înregistrat o creștere masivă pe segmentul clienților enterprise: printre noile nume se numără Whirlpool, care folosește VTEX pentru a-și extinde platforma de ecommerce în șase țări noi din Europa, sau Unilever, care colaborează cu VTEX pentru a derula un proiect de marketplace în Spania. În plus, VTEX continuă să sprijine nume mari precum H&M și BMW, în Chile, dar și alte companii din întreaga lume care vor să-și extindă amprenta globală cu un time to revenue avantajos.

În SUA, Briggs & Stratton, cel mai mare producător mondial de motoare pentru echipamente electrice pentru exterior, a ales VTEX pentru a-i gestiona comenzile de ecommerce B2B, care acum sunt plasate prin intermediul unui Power Portal. VTEX a fost selectată pentru capacitatea sa de a scala și de a se integra cu sistemele ERP back-end, oferind, în același timp, valoarea unui SaaS multi-tenant cu actualizări automate.

Nou CTO, în echipa de management executiv 

În demersul de a-și susține expansiunea globală și de a inova continuu, VTEX a numit-o pe Fernanda Weiden, expert în tehnologie, în poziția de Chief Technology Officer (CTO). Ea va superviza echipele globale de inginerie, dezvoltare și design de produs ale companiei. Înainte de VTEX, Weiden a ocupat poziții executive în cadrul altor mari companii de tehnologie, activând în cadrul Meta (cunoscută anterior drept Facebook) și Google, unde a fost responsabilă de scalabilitatea, fiabilitatea, performanța și monetizarea aplicațiilor.

Sunt alături de VTEX din 2020, fiind încă de atunci atrasă de abordarea pe care fondatorii, Geraldo și Mariano, au adoptat-o pentru a construi o echipă puternică și pasionată și un produs uimitor. Sunt entuziasmată de toate posibilitățile de creștere pe care le avem la dispoziție. Avem talentul, potențialul și devotamentul pentru a livra produse și soluții îmbunătățite, de ultimă oră”, afirmă Fernanda Weiden, noul CTO al VTEX. 

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Carrefour a avut anul trecut cu peste 760 de angajați mai puțin decât în 2020. Profitul Carrefour SA a crescut cu peste 36%
Grupul Carrefour a avut anul trecut cu peste 760 de angajați mai puțin decât în 2020. Profitul Carrefour SA a crescut ...
Grupul francez Carrefour a avut anul trecut în trei dintre cele patru entități pe care le controlează un număr mediu de angajați cu peste 760 mai mic decât în 2020. Retailerul susține însă......
Boloş: Sumele din PNRR pentru energie se vor suplimenta
Boloş: Sumele din PNRR pentru energie se vor suplimenta
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat că este obligatoriu să fie regândit capitolul ...
Ford în pericol să nu mai poată comercializa în Germania automobile capabile să se conecteze la Internet
Ford în pericol să nu mai poată comercializa în Germania automobile capabile să se conecteze la Internet
Un tribunal german a emis o decizie care interzice grupului auto Ford să producă şi să comercializeze automobile capabile ...
Aderarea Ucrainei la UE va lua „indubitabil 15 sau 20 de ani”, declară ministrul francez pentru afaceri europene
Aderarea Ucrainei la UE va lua „indubitabil 15 sau 20 de ani”, declară ministrul francez pentru afaceri europene
Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană va lua ''indubitabil 15 sau 20 de ani'', a estimat duminică ministrul delegat francez ...