Platforma de streaming TV5MONDEplus este disponibilă acum și în limba română

TV5MONDE, cea mai mare televiziune în limbă franceză din lume, urmărită de peste 421 de milioane de gospodării din toată lumea, lansează în România platforma sa de streaming cu interfață și subtitrare în limba română.
Lidia Neagu - mie, 15 mart. 2023, 11:05
Platforma de streaming TV5MONDEplus este disponibilă acum și în limba română

Cu peste 2 milioane de vizite pe lună și 7.000 de ore de conținut disponibile, platforma TV5MONDEplus este accesibilă gratuit, pe toate dispozitivele: platformă web, aplicații mobile (iOS și Android compatibile cu Chromecast și AirPlay), televizor conectat (Amazon Fire TV, Android TV și Roku) și Smart TV (LG și Samsung).

Un milion de case din România urmăresc deja canalul TV5MONDE EUROPE în fiecare săptămână

În fiecare săptămână, peste un milion de case din România urmăresc canalul TV5MONDE EUROPE care este subtitrat în limba română din 2008. În plus, timpul de vizionare a programelor canalului a crescut cu 26% în ultimii patru ani, ceea ce arată un interes sporit al românilor pentru producțiile francofone. Mai mult, implicat pe deplin în viața culturală și educațională locală, TV5MONDE este partenerul celor mai mari evenimente culturale din România precum Festivalul Filmului Francez (FFF), Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), Festivalul de Film Astra (AFF). Pentru a contribui la promovarea multilingvismului, TV5MONDE pune, de asemenea la dispoziție, platforma sa educațională online „Apprendre et enseigner le français” disponibilă gratuit pentru toți cursanții și profesorii de limba franceză. 

Lansarea TV5MONDEplus în limba română este, așadar, următorul pas firesc în expansiunea digitală a televiziunii, cu obiectivul de a permite francofonilor și francofililor din România să descopere, printr-o singură interfață, cele mai bune programe în limba franceză.

7.000 de ore de divertisment disponibile pe TV5MONDEplus

TV5MONDEplus este menit ca o ofertă complementară canalului TV. Modul în care oamenii consumă programe media evoluează rapid, cu o cerere de conținut oricând, oriunde și pe orice dispozitiv. TV5MONDEplus răspunde acestei nevoi oferind 7.000 de ore de conținut de prim rang la cerere și gratuit. Catalogul platformei este compus din divertisment general, variind de la cinema (serii, arthouse și scurtmetraje), seriale, documentare, reviste, animație, creații web sau programe pentru copii din întreaga lume francofonă.

Luna aceasta România sărbătorește 30 de ani de la aderarea la Organizația Internațională a Francofoniei

Lansarea în România a TV5MONDEplus are loc în contextul celebrării a 30 de ani de la aderarea României la Organizația Internațională a Francofoniei, organizație care reunește 88 de state francofone, și în care România este membru cu drepturi depline din 1993. Cu această ocazie, Yves Bigot, CEO-ul TV5MONDE se află într-o vizită oficială în România, unde a declarat:

„Rolul nostru ca serviciu public este să oferim acces pentru cât mai mulți francofoni, dar și francofili, grație subtitrarii în limba locală, dar și să împărtășim valorile, creativitatea și talentele Francofoniei, al cărei operator este TV5MONDE. Suntem bucuroși să oferim un nou serviciu pentru români, care vine în completarea postului TV, reflectând astfel diversitatea și bogăția producțiilor de limbă franceză.”

Peste 421 de milioane de gospodării din întreaga lume au acces la unul sau mai multe canale TV5MONDE 

TV5MONDE a fost înființat în urmă cu 40 de ani de guvernele Franței, Belgiei, Elveției, Canadei și Quebecului pentru a promova Francofonia și misiunea acesteia. Astăzi, TV5MONDE reprezintă opt canale de divertisment general din întreaga lume, în 213 țări – inclusiv China, Coreea de Nord, Cuba sau Sudanul de Sud. Există, de asemenea, două canale tematice, un canal pentru copii în SUA, Africa și Orientul Mijlociu – Africa de Nord și un canal de lifestyle disponibil în Asia, SUA și Orientul Mijlociu – Africa de Nord.

În acest moment, peste 421 de milioane de gospodării din întreaga lume au acces la unul sau mai multe canale TV5MONDE, iar în cele 24 de țări în care postul de televiziune măsoară ratingurile, postul este urmărit de 62 de milioane de telespectatori în fiecare săptămână. Programele TV5MONDE sunt subtitrate în 13 limbi, inclusiv în limba română din 2008.

Te-ar mai putea interesa și
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate din ele sunt în Asia....
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii ...
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au la dipoziție 12,5 miliarde de lei
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au ...
Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională şi se pot demara procedurile pentru ca de la începutul lunii ...
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ...