Platforma Termene îşi automatizează procesele pentru analiza datelor despre companii

Termene.ro, platformă care oferă informații despre firmele din România, lansează TERMENE_AI_360, proiect prin care face trecerea de la metode tradiționale de analiză a datelor la Artificial Intelligence și Machine Learning pentru analiza automată a datelor și informațiilor pentru afaceri şi diversificarea serviciilor pe care le oferă.
Lidia Neagu - mar, 28 apr. 2020, 10:45
Platforma Termene îşi automatizează procesele pentru analiza datelor despre companii

TERMENE_AI_360 este co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională si din fonduri de la bugetul de stat prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 21,31 milioane de lei, din care 15,99 milioane de lei reorezintă ajutorul nerambursabil.

Obiectivul general al proiectului este diversificarea serviciilor și creșterea productivității companieiprin trecerea de la metode tradiționale de analiză a datelor și informațiilor pentru afaceri („business inteligence”) la metodele moderne folosite în știința datelor pe baza dezvoltării unei platforme pentru știința datelor, inteligență artificială și învățare automată.

În acest fel, compania anticipează o creștere a gradului său de competitivitate în propriul sector de activitate, prin majorarea numărului de clienți și diversificarea produselor și serviciilor pe care le oferă. Proiectul se derulează pe o perioadă de 36 de luni, începând de la 31 martie până la 31 martie 2023.

“Dat fiind trendul puternic ascendent la nivel mondial, considerăm că investiția în Data Science și Machine Learning este o oportunitate, dar și o necesitate în România. În același timp, investiția noastră în proiectul TERMENE_AI_360 e perfect aliniată cu politica de construcție a pieței unice digitale stabilită de Uniunea Europeană (Digital Single Market)“, a declarat Ionut Fodoca, manager de proiect pentru Termene_AI_360.

Artificial Intelligence (inteligența artificială) și tehnologiile de tip Machine Learning vor fi folosite în procesul de analiză a partenerilor la stabilirea riscului de creditare și nu numai. Rezultatul scontat este creșterea competitivității acestui sector cheie de furnizare de informații despre companii și de management de risc comercial pentru societate.

“Viitorul aparține inteligenței artificiale, iar dezvoltarea unui sistem de Machine Learning este un pas necesar în creșterea companiei noastre. Datele reprezintă fundamentul inovării, dar valoarea acestora provine din informațiile pe care experții în date le pot culege și asupra cărora pot acționa ulterior. Firmele din România au nevoie de metode moderne de analiză a datelor și a informațiilor pentru afaceri. Știința datelor dezvăluie tendințele și produce informații pe care oamenii de afaceri le pot utiliza pentru a lua decizii mai bune și pentru a crea produse și servicii mai inovatoare. Proiectul TERMENE_AI_360, bazat pe inteligență artificială, ne va ajuta să venim în sprijinul tuturor companiilor românești și nu numai care vor să beneficieze la maximum de tehnologiile avansate pentru înțelegerea datelor. Mai mult decât atât, credem că extinderea și adaptarea rezultatului nostru în alte sectoare de activitate va genera multiple efecte economice pozitive”, a declarat Ionuț Fodoca.

În cadrul proiectului de finanțare, TERMENE va crea un grup propriu de R&D (cercetare, dezvoltare și inovare), care se va concentra pe studiul științific, tehnologic și inovativ al metodelor specifice necesare în domeniul științei datelor (în special pe algoritmii de Machine Learning) și pe aplicarea acestora în relația cu partenerii de afaceri, dar nu numai.

Datorită susținerii investiției de către Autoritatea pentru Digitalizarea României, compania TERMENE va achiziționa un imobil care să permită desfășurarea noii activități și amenajarea unui Data Center care să facă posibilă atingerea obiectivelor tehnologice asumate în proiect.

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...