1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

Banii tăi

Plăţi online mai sigure cu cardurile emise de CEC Bank

CEC Bank a implementat, de la începutul anului, noi metode pentru confirmarea plăţilor online cu cardul, în conformitate cu prevederile Directivei Europene revizuite privind Plăţile (PSD2), astfel că acestea sunt mai sigure, a anunţat banca într-un comunicat de presă.

04 ian, 2021 | ECONOMICA.net

Potrivit PSD2, pentru confirmarea plăţilor online cu cardul este necesară utilizarea a cel puţin doi factori de autentificare din cele două categorii posibile: ceva ce doar clientul cunoaşte, cum ar fi codul PIN/parola; ceva ce doar clientul deţine, de exemplu telefonul mobil şi coduri de autorizare trimise pe SMS şi ceva ce clientul este, cum ar fi amprenta, recunoaşterea facială sau alte elemente de biometrie.

Astfel, clienţii CEC Bank au la dispoziţie două metode pentru confirmarea plăţilor online cu cardul. Una dintre acestea este realizarea autentificării biometrice prin utilizarea aplicaţiei Mobile Banking. Astfel, activarea acestei funcţionalităţi din aplicaţia Mobile Banking este disponibilă încă din luna mai 2020.

O altă metodă este reprezentată de confirmarea tranzacţiilor cu două parole astfel că, în plus faţă de parola dinamică trimisă prin SMS, se va utiliza şi o parola statică.

"Pentru toţi clienţii înrolaţi în serviciul 3D Secure, parola statică iniţială ce va fi folosită la prima tranzacţie este numele de fată al mamei, iar schimbarea acestei parole este obligatorie după prima tranzacţie. Această metodă de autentificare a devenit obligatorie de la începutul anului", se menţionează în comunicat.

Totodată, pentru mai multă uşurinţă în ceea ce priveşte efectuarea plăţilor online cu cardul, banca recomandă activarea autentificării biometrice din aplicaţia Mobile Banking. Astfel, clienţii vor primi notificare push pe telefon şi vor putea confirma tranzacţia după logarea în aplicaţia Mobile Banking, fără a mai fi necesară introducerea parolei şi a codului unic primit prin SMS, în pagina comerciantului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO