1EUR = 4.7352 RON | Bucureşti 26 º

News

Plăţile online cu cardul ar putea creşte în acest an cu 25%, la 250 milioane euro

Plăţile online cu cardul vor depăşi în acest an 250 milioane euro, de la 200 milioane euro anul trecut, iar numărul tranzacţiilor va atinge cinci milioane, cu 30% mai multe faţă de 2011, estimează Netopia mobilPay, liderul pieţei de microplăţi prin telefon şi procesator de plăţi online prin card.

11 iul, 2012 | Mediafax

Tranzacţia medie se va situa astfel în jurul valorii de 50 de euro.

"În primul semestru al acestui an românii au efectuat 2,3 milioane de plăţi online cu cardul, cu 45% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Din tranzacţiile înregistrate în această perioadă peste 550.000 (un sfert din piaţă) au avut loc pe site-urile de reduceri. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul de tranzacţii realizate pe site-urile de reduceri a crescut cu peste 60%", a declarat într-un comunicat Horia Grozea, director Card Payments Netopia mobilPay.

Creşteri importante, peste media pieţei de plăţi online cu cardul, s-au înregistrat în primul semestru şi în zona de telecom şi divertisment.

Grozea a menţionat că a existat un utilizator care a cheltuit în şase luni prin intermediul serviciului mobilPay 10.000 euro, prin şase tranzacţii.

Serviciul Netopia mobilPay a înregistrat circa 850.000 de tranzacţii în prima jumătate a acestui an, cu 70% mai multe decât în perioada similară din 2011.

"Pentru acest an, estimăm să ajungem la 2 milioane de tranzacţii şi mizăm pe menţinerea poziţiei Netopia mobilPay în acest sector, prin cota de 40% din piaţa de plăţi online cu cardul", a adăugat Grozea.

Valoarea tranzacţiilor online cu carduri emise în România s-a apropiat anul trecut de 800 milioane euro, în urcare cu circa 40% faţă de 2010, din care 600 milioane euro reprezintă plăţi în afara ţării, arată datele Visa România.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO