1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Plosceanu (ARACO): Guvernul trebuie să deblocheze urgent investiţiile din domeniul construcţiilor

Guvernul trebuie să ia urgent măsuri pentru deblocarea investiţiilor din domeniul construcţiilor, deoarece, în caz contrar, competitivitatea societăţilor de profil va fi afectată pe termen lung, a declarat, miercuri, la o conferinţă de presă, Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO).

27 feb, 2013 | Agerpres

'Dacă Guvernul nu va debloca urgent investiţiile din domeniul construcţiilor, atunci competitivitatea societăţilor de profil va fi afectată pe termen lung, diminuând capacitatea acestor firme de a se implica în proiectele finanţate din fonduri structurale în perioada 2014-2020. Executivul trebuie să-şi asume un program de plată a creanţelor de către entităţile achizitoare cu capital de stat şi autorităţile locale, alături de societăţile cu capital de stat. Este vorba despre creanţele aferente societăţilor de construcţii pentru perioada 2009-2012, estimate la începutul anului în curs la circa 1,8 miliarde de euro', a afirmat Laurenţiu Plosceanu.

Acesta a precizat, totodată, că ministerele de profil şi autorităţile locale trebuie să comunice public programele de investiţii pentru 2013, precizând disponibilitatea resurselor financiare aferente.

'Vom trimite o scrisoare către Guvern, în care vom solicita să anunţe public programele de investiţii pentru anul 2013. Vom cere, de asemenea, ca Executivul să ia măsuri pentru implementarea de urgenţă a Directivei comunitare privind combaterea plăţilor întârziate, având ca termen luna martie. O altă măsură importantă care trebuie luată de Guvern se referă la promovarea unei rectificări bugetare la mijlocul acestui an, care să pună accent pe necesitatea promovării acelor investiţii de interes naţional şi local', a mai spus Plosceanu.

În contextul liberalizării pieţei forţei de muncă în UE din 2014, ARACO va încerca să convină cu partenerii patronali din Germania mecanisme de colaborare, care să implice subcontractarea de lucrări sau gestionarea în comun a fluxurilor de muncitori migranţi.

Potrivit lui Plosceanu, premisele începutului de an nu permit estimări de ieşire din recesiune în 2013 a sectorului de construcţii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO