Plumb: În momentul acesta nu luăm în calcul o suplimentare a tichetelor pentru Programul ‘Rabla’

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a anunţat, joi, că o eventuală suplimentare a tichetelor pentru Programul 'Rabla' va fi luată în calcul numai după ce se vor vedea rezultatele acestui program şi în funcţie de veniturile pe care le va avea disponibile Administraţia Fondului de Mediu.
Economica.net - joi, 13 iun. 2013, 15:51
Plumb: În momentul acesta nu luăm în calcul o suplimentare a tichetelor pentru Programul 'Rabla'

„În momentul acesta nu luăm în calcul o suplimentare a tichetelor pentru Programul ‘Rabla’. Luăm în calcul orice variantă posibilă numai când vom vedea cum funcţionează şi care sunt rezultatele acestui program, dar şi în funcţie de veniturile pe care instituţia financiară, respectiv Administraţia Fondului de Mediu, le va avea disponibile”, a spus Rovana Plumb, la finalul întâlnirii de la Ministerul Agriculturii.

Întrebată dacă mai sunt tichete în piaţă, Rovana Plumb a răspuns că „toate acestea sunt detalii tehnice, iar Adminstraţia Fondului de Mediu va oferi toate detaliile necesare”. Acesta a precizat că în urma interesului arătat de persoanele fizice a luat decizia de a transfera persoanele juridice către instituţiile publice.

„Am luat deja o măsura concretă. Dacă până acum erau 17.000 de tichete adresate persoanele fizice şi juridice, am deplasat persoanele juridice spre zona instituţiilor publice şi am rămas cu 17.000 de tichete special pentru persoanele fizice, pentru că am văzut ce se întâmplă în piaţă”, a adăugat ministrul Mediului.

De asemenea, ministrul i-a asigurat pe ziarişti că şi-a plătit timbrul de mediu pentru automobilul proprietate personală.

„Respect în permanenţă prevederile legale. Eu am fost într-o procedură de 30 de zile, conform legii, pentru a aduce maşina de a o repatria şi acum am plătit timbrul de mediu”, a menţionat ministrul Rovana Plumb.

Săptămâna trecută, ministrul Mediului a spus că va respecta legislaţia naţională referitoare la plata timbrului de mediu în cazul automobilului proprietate personală, chiar dacă, în prezent, acesta are numere provizorii.

‘Încă nu l-am înmatriculat /automobilul proprietate personală, n.r./, circul cu numere roşii. Nu l-am înmatriculat pentru că trebuie să îndeplinesc toate criteriile legislaţiei din România, în sensul de a achita timbrul de mediu. Eu sunt prima care trebuie să respect legislaţia, aşa că, desigur, îl voi achita’, a afirmat ministrul Mediului în data de 5 iunie.

Cei interesaţi să-şi caseze maşinile prin Programul ‘Rabla’ au putut face acest lucru, începând de luni, 10 iunie, însă în mai multe judeţe din ţara tichetele distribuite s-au epuizat în doar câteva ore.

În cadrul programului din acest an, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, faţă de trei tichete câte se utilizau în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, faţă de 3.800 lei, cât valora în 2012.

Fondul pentru Mediu va emite, în acest an, 20.000 de tichete pentru Programul ‘Rabla’, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice şi 3.000 de tichete pentru instituţiile publice. Pentru sesiunea 2013 se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, faţă de trei tichete câte se utilizau în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, faţă de 3.800 lei, cât valora în 2012.

Te-ar mai putea interesa și
ROMATSA și-a dat acordul pentru delimitarea spațiului aerian a viitorului Aeroport Galați – Brăila
ROMATSA și-a dat acordul pentru delimitarea spațiului aerian a viitorului Aeroport Galați – Brăila
Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunţat vineri, în conferinţă de presă, că a reuşit, după multe luni de negocieri în ceea ce priveşte realizarea Aeroportului......
Renault tatonează o posibilă colaborare cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi, în domeniul fabricării de autoturisme electrice
Renault tatonează o posibilă colaborare cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi, în domeniul fabricării de autoturisme ...
Renault a avut discuţii săptămâna aceasta cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi privind colaborarea în domeniile automobilelor ...
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom Services S.A., cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, raportează că a înregistrat anul trecut venituri ...
Inflația în SUA a revenit pe creștere în luna martie, potrivit datelor publicate de Departamentul Comerțului cu câteva zile înainte de reuniunea comitetului Rezervei Federale
Inflația în SUA a revenit pe creștere în luna martie, potrivit datelor publicate de Departamentul Comerțului cu câteva ...
Inflaţia a revenit pe creştere în luna martie în Statele Unite ale Americii, potrivit indicelui preţurilor de consum ...