Plumb: Nu am primit auditul ce recomandă oprirea proiectului Roşia Montană

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, că nu a primit auditul prin care juriştii recomandă oprirea analizei proiectului de la Roşia Montană în lipsa unor planuri de urbanism valabile, lucru contrazis de fostul titular al portofoliului, Korodi Attila, care spune că i l-a predat.
Economica.net - mie, 09 mai 2012, 13:30
Plumb: Nu am primit auditul ce recomandă oprirea proiectului Roşia Montană

„Nu am primit auditul la care faceţi referire, deci nu vă pot spune ce măsuri voi lua în legătură cu ce scrie acolo. Este undeva în minister, însă eu nu l-am primit până la acest moment”, a spus ministrul Mediului, Rovana Plumb, întrebată dacă va da curs recomandării juriştilor de a opri evaluarea impactului proiectului asupra mediului după ce planurile de urbanism de la Roşia Montană au fost anulate de instanţă.

Contactat de MEDIAFAX, predecesorul acesteia, Korodi Attila, a ,declarat, pentru MEDIAFAX, că respectivul document se află în dosarul pe care i l-a înmânat Rovanei Plumb cu ocazia ceremoniei de predare-primire a gestiunii ministerului.

„Documentul i-a fost predat doamnei ministru, se află în dosar, la secţiunea «alte documente importante». Am şi eu o copie în oglindă a respectivului dosar, atât cel care mi-a rămas mie, cât şi cel aflat în posesia domniei sale fiind ştampilate filă cu filă de şeful Direcţiei juridice din minister cu ocazia predării gestiunii”, a declarat Korodi Attila.

Rovana Plumb a făcut, miercuri, câteva declaraţii după ce, în dimineaţa aceleiaşi zile, a avut o întrevedere cu un grup de reprezentanţi ai sindicatului „Viitorul mineritului” de la Roşia Montană, organizaţie ce apără interesele salariaţilor Roşia Montană Gold Corporation, compania care intenţionează să dezvolte proiectul minier de la Roşia Montană. Rovana Plumb a avut iniţiativa de a dialoga cu reprezentanţii organizaţiei pentru că aceştia au pichetat, timp de trei luni, sediul Ministerului Mediului.

La discuţiile dintre Rovana Plumb şi sindicaliştii care susţin proiectul RMGC a participat şi ministrul pentru Dialog Social din Cabinetul Ponta, Liviu Pop.

Ambii demnitari au precizat, la finalul întâlnirii, că intenţionează să discute şi cu reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale care se opun proiectului de la Roşia Montană.

„Vă pot spune că singura certitudine pe care o am acum în legătură cu proiectul minier de la Roşia Montană este aceea că situaţia va fi rezolvată la nivelul Guvernului numai după un dialog social intens cu ambele părţi, atât cu susţinătorii cât şi cu opozanţii proiectului”, a declarat, la finalul discuţiilor, Rovana Plumb.

Liviu Pop a completat-o pe aceasta afirmând că, după întâlnirea organizată separat cu opozanţii proiectului minier, va urma o discuţie la care vor fi invitate simultan ambele părţi.

„Dialogul este esenţial pentru rezolvarea unor situaţii complicate precum aceasta, în beneficiul tuturor”, a mai spus Rovana Plumb.

Te-ar mai putea interesa și
Mark Mobius: Bitcoin s-ar putea prăbuși sub 10.000 de dolari în 2023
Mark Mobius: Bitcoin s-ar putea prăbuși sub 10.000 de dolari în 2023
Bitcoin s-ar putea prăbuşi la 10.000 de dolari, o scădere de peste 40% faţă de preţurile actuale, a declarat joi investitorul veteran Mark Mobius pentru CNBC....
Uniunea Europeană a adoptat plafonul de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc
Uniunea Europeană a adoptat plafonul de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc
Uniunea Europeană a fost de acord cu impunerea unui plafon de preț al petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril, deschizând ...
Xi Jinping este de acord că varianta Omicron a coronavirusului este mai puțin letală, ceea ce permite mai multă flexibilitate în privința restricțiilor
Xi Jinping este de acord că varianta Omicron a coronavirusului este mai puțin letală, ceea ce permite mai multă flexibilitate ...
Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 este mai puţin letală, prin urmare ea permite ''mai multă flexibilitate'' ...
Activiștii Last Generation din Germania anunță că își vor intensifica protestele începând de luni
Activiștii Last Generation din Germania anunță că își vor intensifica protestele începând de luni
Activiştii pentru climă Last Generation din Germania plănuiesc să reia şi să intensifice protestele începând de luni ...