PMB a dat amenzi de 30.500 lei pentru trotuare necurăţate de zăpadă şi lucrări nesemnalizate

Inspectorii municipalităţii bucureştene au dat, miercuri, 32 de amenzi, în valoare totală de 30.500 de lei, pentru nerespectarea dispoziţiilor privind deszăpezirea trotuarelor şi nesemnalizarea unor lucrări în carosabil, primarul general Sorin Oprescu cerând continuarea verificărilor în teren.
Economica.net - joi, 13 dec. 2012, 07:00
PMB a dat amenzi de 30.500 lei pentru trotuare necurăţate de zăpadă şi lucrări nesemnalizate

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), miercuri, au fost inspectate 56 de artere principale, unde inspectorii au verificat dacă persoanele fizice şi reprezentanţii persoanelor juridice au curăţat trotuarele de zăpadă şi gheaţă. În urma controalelor, au fost întocmite 25 de procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, în valoare totală de 14.000 lei, şi au fost somate 197 de persoane fizice sau juridice, inclusiv asociaţii de proprietari.

De asemenea, au fost verificate şi identificate 21 de lucrări în carosabil, dintre care şapte nu au fost semnalizate corespunzător, valoarea totală a amenzilor aplicate în aceste cazuri fiind de 16.500 de lei.

Totodată, primarul general le-a cerut reprezentanţilor ApaNova, miercuri seară, să colaboreze cu firmele de deszăpezire pentru curăţarea zăpezii sau a eventualelor acumulări de apă de la nivelul gurilor de canal şi a rigolelor, iar reprezentanţilor RATB le-a solicitat să accelereze operaţiunile de curăţare a refugiilor şi staţiilor de autobuz.

Potrivit sursei citate, având în vedere avertizările de ger emise de meteorologi, Oprescu a cerut firmelor de deszăpezire din toate sectoarele să aplice tratamente cu materiale antiderapante pe arterele principale şi secundare, cu prioritate în rampe, pante şi poduri, la intrările şcolilor, spitalelor şi instituţiilor publice.

Tot în contextul avertizării de ger pentru zilele următoare, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), instituţie subordonată municipalităţii, a dat asigurări că, în perioada geroasă, toate spitalele administrate de Capitală vor avea între trei şi cinci paturi disponibile pentru primirea oamenilor străzii.

Meteorologii au emis miercuri o informare de ger şi vânt, valabilă în toată ţara de miercuri, ora 13.00 până sâmbătă, la ora 10.00.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a atenţionat, astfel, că începând de joi vremea va deveni geroasă, în noaptea de joi spre vineri fiind anunţate temperaturi de la minus 15 grade în nord-est, centru şi sud la minus 26 de grade în Transilvania.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat principalii indicatori financiari. Astfel, grupul a raportat pentru anul......
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...