1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

Companii

PMB a transmis toate sesizările cetăţenilor referitoare la groapa de gunoi Iridex

Primăria Capitalei transmite luni că se implică în gestionarea situaţiei de la groapa de gunoi Iridex doar în limita prevederilor legale, în condiţiile în care nu are atribuţii în autorizarea sau controlul modului în care operatorul se conformează faţă de cele impuse în autorizaţie, potrivit news.ro

20 aug, 2018 | news.ro

Municipalitatea precizează că a trimis Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului şi Gărzii de Mediu toate sesizările primite de la cetăţeni referitoare la groapa de gunoi.

„Primăria Capitalei se implică în limita prevederilor legale în gestionarea situaţiei de la depozitul de deşeuri Iridex, neavând atribuţii în autorizarea sau controlul modului în care operatorul se conformează faţă de cele impuse în autorizaţie. Activitatea depozitului de deşeuri Iridex este reglementată prin Autorizaţia Integrată de Mediu (AIM), autorizaţie emisă de Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti. Controlul conformării faţă de impunerile autorizaţiei integrate de mediu este asigurat, conform legii, prin Garda de Mediu. Primăria Municipiului Bucureşti nu poate interveni peste atribuţii gestionate de alte instituţii, neavând calitatea necesară, ca urmare populaţia nemulţumită se poate adresa exclusiv celor două instituţii”, transmite luni Primăria Capitalei, potrivit news.ro.

Municipalitatea precizează că toate sesizările primite de la cetăţeni referitoare la groapa de gunoi au fost trimise mai departe la Garda Naţională de Mediu – Comisariatul General Bucureşti şi la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. Adresa transmisă de către Garda Naţională de Mediu - Comisariatul General Bucureşti menţionează faptul că a fost autorizată funcţionarea depozitului de deşeuri impunându-se respectarea unor condiţii specifice, arată PMB.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO