1EUR = 4.7550 RON | Bucureşti 22 º

News

PMB: Aproape 350 de utilaje de deszăpezire şi peste 1.000 de operatori manuali acţionează luni noaptea în Capitală

Aproape 350 de utilaje de deszăpezire şi peste 1.000 de operatori manuali acţionează marţi noaptea în Capitală, informează PMB.

26 feb, 2018 | Agerpres

'Având în vedere cantităţile de zăpadă înregistrate în Capitală, dar şi prognoza meteorologilor care anunţă ninsori în continuare, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Control a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti desfăşoară în acest moment acţiuni de verificare privind respectarea programelor de deszăpezire şi combatere polei', se arată într-un comunicat remis de Primăria Generală.

Potrivit PMB, de la ora 19,30 se află în teren 343 de utilaje de deszăpezire, care acţionează în baterii prin pluguit şi împrăştiat material antiderapant, dar şi peste 1.000 de operatori manuali care intervin pentru curăţarea staţiilor RATB, a gurilor de metrou, a trotuarelor şi a trecerilor de pietoni.

Se acţionează cu prioritate pe arterele principale, pe cele cu transport public, dar şi pe cele care asigură accesul la instituţiile de interes public sau social, continuându-se cu arterele laterale.

În ceea ce priveşte temperaturile foarte scăzute care se înregistrează în Bucureşti, echipele mobile ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti vor monitoriza şi în această seară cele 31 de persoane care refuză cazarea în centrele Municipalităţii. Aceştia vor primi atât hrană caldă, cât şi geci, pături şi bocanci. Zonele monitorizate sunt Gara de Nord, Unirii, Universitate, bulevardul Magheru - piaţa Romană, Dinicu Golescu etc.

Centrele Municipalităţii au în momentul de faţă aproximativ 400 de persoane cazate la Adăpostul din Pallady, 45 de persoane la Centrul de Tranzit şi 15 la Adăpostul de Bărbaţi Berceni, precizează PMB.

'Reamintim că Municipalitatea a pus la dispoziţia cetăţenilor un Telverde 0.800.800.868, unde aceştia pot sesiza eventualele probleme apărute din cauza vremii. Totodată, bucureştenii sunt rugaţi să semnaleze la numărul de telefon 021/9524 prezenţa pe stradă sau în spaţiile comune ale blocurilor a persoanelor fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate de Poliţia Locală şi transportate la centrele sociale ale Capitalei', se mai arată în comunicat.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO