PMB dă startul proiectării pentru modernizarea casetei de sub cuva râului Dâmbovița

Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat marţi că începe proiectarea pentru lucrările de reabilitare și modernizare ale casetei de sub cuva râului Dâmbovița.
Economica.net - mar, 30 iul. 2019, 08:34
PMB dă startul proiectării pentru modernizarea casetei de sub cuva râului Dâmbovița

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat, împreună cu reprezentanții Asocierii Construcții Erbașu SA – GEMITE RO SRL, două contracte de proiectare și execuție pentru ambele loturi ale contractului de lucrări „Reabilitarea Casetei și sistemului său principal de drenare pe partea stângă a Casetei (în sectoarele Ciurel – Unirii – Vitan)” – CL4 din cadrul proiectului „Finalizarea Stației de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare și a canalului colector Dâmbovița (Caseta) în Municipiul București – Etapa II”.

Contractele fac parte din proiectul prin care Primăria Capitalei va asigura epurarea completă a apelor uzate din sistemul de canalizare București: au loc atât lucrări de reabilitare a rețelei de canalizare, cât și de extindere și modernizare a Stației de epurare ape uzate Glina.

Primarul General, Gabriela Firea: „Facem astăzi încă un pas esențial pentru reabilitarea rețelei de canalizare din Municipiul București, prin demararea unor ample lucrări de modernizare și reparații structurale ale casetei aflate sub cuva râului Dâmbovița. Se va lucra în subteran pe o lungime de peste 10 kilometri și se vor reabilita sau reconstrui stațiile de pompare a apei de la Eroilor, Opereta și Mihai Bravu.

Prin realizarea acestor lucrări se va reduce nivelul de infiltrații în acest colector, ceea ce înseamnă beneficii clare pentru sănătatea populației precum și pentru mediu, conform directivelor europene. Subliniez faptul că este pentru prima dată, în ultimele decenii, când administrația locală reabilitează rețeaua de canalizare a Bucureștiului și atrage fonduri europene pentru derularea acestui proiect major de investiții, esențial pentru Capitală”.

Prin realizarea lucrărilor pe cele două loturi se asigură reabilitarea Casetei pe o lungime de circa 10,3 km, a unora din racordurile colectoarelor principale la Casetă, reconformarea a 4 accese tehnologice de vizitare existente și construirea a 19 accese noi, reabilitarea sau reconstruirea stațiilor de pompare a apei din dren de la Eroilor, Operetă și Mihai Bravu. Contractele de lucrări au o durată de proiectare și execuție de 24 luni, la care se adaugă 60 de luni perioada de notificare a defectelor.

Oferta declarată câștigătoare a contractului de achiziție publică pentru Lotul 1 -„Reabilitarea Casetei și a sistemului său principal de drenare de pe partea stângă a Casetei în sectorul Ciurel-Unirii” a fost cea depusă de ofertantul Asocierea CONSTRUCTII ERBASU SA – GEMITE RO SRL, cu o propunere financiară de 83,502.675,02 lei (fără TVA).

Același ofertant a fost desemnat câștigător pentru lotul 2 – „Reabilitarea Casetei și a sistemului său principal de drenare de pe partea stângă a Casetei în sectorul Unirii-Vitan”, valoarea contractului fiind de 106.140.549,80 lei (fără TVA).

Te-ar mai putea interesa și
Alina Gorghiu: PNL spune nu taxei pe marile companii cerută de PSD
Alina Gorghiu: PNL spune nu taxei pe marile companii cerută de PSD
Vicepreşedintele liberalilor Alina Gorghiu transmite că PNL se opune taxei pe marile companii propusă de PSD, punctând că orice modificare în politica fiscală trebuie bine cântărită, nu......
Rusia vrea să-și crească exporturile de motorină în februarie, în ciuda embargoului și a plafonării prețurilor
Rusia vrea să-și crească exporturile de motorină în februarie, în ciuda embargoului și a plafonării prețurilor
Rusia intenţionează să îşi majoreze exporturile de motorină în februarie, în pofida embargoului impus de Uniunea ...
MIPE acordă 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor pentru ajutarea refugiaților din Ucraina
MIPE acordă 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor pentru ajutarea refugiaților din ...
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) lansează luni, 6 februarie, apelul pentru decontarea cheltuielilor ...
Un autocar care transporta români în Italia s-a răsturnat în Slovenia. Trei persoane și-au pierdut viața
Un autocar care transporta români în Italia s-a răsturnat în Slovenia. Trei persoane și-au pierdut viața
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat vineri seară că trei români aflaţi în autocarul implicat în accidentul ...