1EUR = 4.8341 RON | Bucureşti 33 º

Companii

PMB: În 255 de imobile încadrate în clasa I de risc seismic nu se mai desfăşoară activităţi comerciale

În 255 de imobile expertizate şi încadrate în clasa I de risc seismic, din cele 357 verificate, în acest moment nu se mai desfăşoară activităţi comerciale, a informat biroul de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti, scrie Agerpres.

03 mar, 2016 | Agerpres

Proprietarii spaţiilor comerciale care funcţionează în imobile încadrate în clasa I de risc seismic care nu s-au conformat prevederilor legii 282/2015 (care interzice activităţile comerciale în imobile încadrate în clasa I de risc seismic), au fost notificaţi cu privire la obligativitatea încetării activităţii, urmând ca în caz contrar să fie sancţionaţi cu amendă cuprinsă între 50.000 şi 70.000 lei, adaugă PMB.

Joi, în cadrul unei întâlniri de lucru la Primăria Capitalei, pe tema consolidării clădirilor cu risc seismic, directorul Institutului pentru Politici Publice, Adrian Moraru, a atras atenţia asupra faptului că în Bucureşti există clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, care îşi desfăşoară în continuare activitatea. 'Aveţi clădire cu bulină roşie, în care aveţi dată autorizaţie, pe Hristo Botev 3. Are un bar la parterul unui bloc. Cum a primit el autorizaţie de funcţionare? Chiar şi după Colectiv îşi vede în continuare de treabă. Sunt firme în clădire, iar la parter un bar', a precizat Adrian Moraru.

Un reprezentant al administraţiei locale a spus că mai multe spaţii comerciale aflate în clădiri cu risc seismic, deşi închise iniţial, au fost redeschise şi că proprietarii au fost somaţi, urmând ca săptămâna viitoare să fie sancţionaţi cei care nu s-au conformat. Pe de altă parte, el a admis că nu poate fi monitorizat fiecare spaţiu. 'Hristo Botev 3 este închis din punctul nostru de vedere. Dacă a redeschis acum, o să reverificăm. La momentul controlului, era închis. (...) Nici nu putem să facem pază la fiecare spaţiu comercial, pentru că nu avem posibilitatea', a mai spus el.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO