PMB respinge posibilitatea existenţei unor probleme privind furnizarea agentului termic către bucureşteni

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) respinge posibilitatea existenţei unor probleme în ceea ce priveşte furnizarea agentului termic către bucureşteni.
Economica.net - vin, 20 oct. 2017, 12:06
PMB respinge posibilitatea existenţei unor probleme privind furnizarea agentului termic către bucureşteni

‘Primăria Capitalei şi RADET resping categoric posibilitatea existenţei unor probleme în ceea ce priveşte furnizarea agentului termic către bucureşteni. De asemenea, afirmaţiile potrivit cărora lipsa investiţiilor ar putea duce la închiderea unei părţi din RADET sunt complet eronate şi menite să dezinformeze populaţia’, se arată într-un comunicat transmis de Municipalitate, după ce în mass-media au apărut informaţii referitoare la posibilitatea ‘închiderii unei treimi din RADET’, în contextul lipsei investiţiilor.

‘Primăria Municipiului Bucureşti dezaproba afirmaţiile reprezentantei KPMG referitoare la relaţia RADET -ELCEN, acestea fiind complet false, de natură să inducă o stare de panică în rândul bucureştenilor. Totodată, Municipalitatea îi asigură pe bucureşteni că agentul termic va fi furnizat continuu, fără sincope şi la parametri optimi’, relevă comunicatul Primăriei.

Potrivit sursei citate, RADET a luat toate măsurile şi a făcut investiţiile necesare pentru continuitatea şi siguranţa livrării agentului termic către bucureşteni.

‘În vederea asigurării agentului termic, Primăria Municipiului Bucureşti, prin RADET, a demarat, încă de la începutul acestui an, ample lucrări la reţeaua de distribuţie a energiei termice, care au presupus înlocuirea conductelor atât pe reţeaua primară, cât şi pe cea secundară. De la începutul anului 2017 s-au înlocuit aproximativ 8.000 metri liniari de conducta pe reţeaua primară, respectiv 43.552 de metri liniari de conducta pe circuitul secundar. La acestea se adăugă lucrări efectuate din bugetul alocat investiţiilor, respectiv înlocuirea a 534 metri liniari conductă reţea termică primară cu ţeavă de oţel şi 952 metri liniari conductă reţea termică secundară cu ţeavă de oţel preizolată’, se menţionează în comunicat.

De asemenea, până la sfârşitul acestei luni, RADET va finaliza lucrările cuprinse în programul de revizii şi reparaţii pentru anul 2017, iar în perioada următoare, RADET va pune la dispoziţia bucureştenilor un dispecerat la care vor putea fi sesizate continuu eventuale probleme la reţeaua de distribuţie RADET.

Totodată, se au în vedere două noi investiţii care presupun construirea a două CET-uri în cogenerare în zonele în care în prezent există un deficit de debit şi calitate a agentului termic furnizat locuitorilor Municipiului Bucureşti, iar Compania Municipală Energetică Bucureşti SA va prelua şi va moderniza Centrala Casa Presei Libere, implementând sistemul de cogenerare, se mai arată în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în prima lună de la demarare, a declarat, joi, directorul general al Fondului,......
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Operatorul de stații de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România a comandat peste 300 de stații MOON Power ...