PNDR 2020: primele sesiuni anuale de primire a proiectelor se apropie de final

Sesiunile anuale continue de depunere a proiectelor de investiţii deschise în anul acesta în vederea accesării fondurilor europene nerambursabile prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020 se apropie de termenul limită care, pentru majoritatea submăsurilor, este data de 18 decembrie, informează Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.
Economica.net - lun, 23 nov. 2015, 13:18
PNDR 2020: primele sesiuni anuale de primire a proiectelor se apropie de final

Potrivit reprezentanţilor AFIR, mai pot depune cereri de finanţare cei care doresc să dezvolte exploataţii în sectorul pomicol prin intermediul Submăsurii 4.1a ‘Investiţii în exploataţii pomicole’. Valoarea disponibilă rămasă în acest moment este de aproximativ 67 milioane de euro iar termenul limită este 30 noiembrie 2015.

Pentru Submăsura 4.2 ‘Sprijin pentru investiţii în procesarea/ marketingul produselor agricole’ disponibilul rămas până la închiderea sesiunii este de aproximativ 66,8 milioane de euro. Data până la care se primesc cereri de finanţare este tot 18 decembrie 2015, ora 16,00.

Solicitanţii care intenţionează să depună proiecte prin Submăsura 4.2a ‘Investiţii în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol’ mai au la dispoziţie 9,3 milioane de euro până pe 18 decembrie 2015.

Sesiunea de depunere a proiectelor aferentă Submăsurii 6.3 ‘Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici’ se închide pe 18 decembrie 2015, ora 16,00. Fondurile disponibile până la închiderea sesiunii depăşesc 75 de milioane de euro.

Pentru Submăsura 7.2 ‘Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică’ mai sunt disponibile fonduri europene nerambursabile în valoare de aproximativ 343 de milioane de euro pentru o parte din componentele aferente.

Sumele rămase în cadrul Submăsurii 7.6 ‘Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural’ sunt de aproximativ 106 milioane de euro.

Sesiunea de primire a proiectelor pentru sM 7.2 şi sM 7.6 a fost deschisă pe 24 septembrie 2015 şi are ca termen limită de depunere data de 18 decembrie 2015, ora 16,00.

Depunerea cererilor de finanţare este on-line pe pagina oficială de internet a Agenţiei (www.afir.info).

Te-ar mai putea interesa și
Ciprian Ciucu: Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam
Ciprian Ciucu: Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, declară că lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar că acestea nu sunt la nivelul la care se aştepta, menţionând în acest sens că "nu există......
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi mai gravă
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi ...
Confederaţia Industriei Germane (BDI) a avertizat marţi că nivelul scăzut al râurilor şi seceta ameninţă securitatea ...
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate de milion de trageri”
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate ...
În timpul luptelor duse în decembrie 1989 în zona Otopeni între diferite detaşamente militare cărora li se comunicase ...
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Instabilitatea pieței construcților se menține și la această oră, find provocată predominant de scumpirea tuturor ...