1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

Companii

PNL a inclus în noul program de guvernare drumul prin pădure, alternativă la autostrada pe Valea Prahovei

Noul program de guvernare al PNL include pregătirea lucrărilor de modernizare a DJ 102 I, Câmpina –Valea Doftanei –Săcele, faimosul drum judeţean despre care ministrul Transporturilor spune că va reduce aglomeraţia pe Valea Prahovei, până când va fi gata autostrada. Proiectul urmează să fie însă derulat prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), din ograda Ministerului Lucrărilor Publice.

10 feb, 2020 | ECONOMICA.net

Modernizarea drumului forestier de pe Valea Doftanei, alternativă la autostrada pe Valea Prahovei, este un proiect mai vechi, care este readus în discuţie de PNL.

Despre proiectului drumului prin pădure a vorbit mai nou ministrul Transporturilor Lucian Bode, însă în noul program de guvernare, acesta este pasat în curtea Ministerului Lucrărilor Publice, la Compania Naţională de Investiţii (CNI).

"Avem un drum judeţean Câmpina - Valea Doftanei, limită cu Braşov - Săcele, 61 de kilometri jumătate asfaltat, jumătate pietruit. Cel pietruit, tronsonul de 26 kilometri, o parte din el este în Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Dacă ne-am propune să-l reabilităm, să-l asfaltăm, să-l facem funcţional pentru micul trafic, ar fi 60 de kilometri, o investiţie de aproape 18 milioane de euro. Cred că ne permitem să alocăm aceşti bani, 18 milioane de euro pentru cei 26 de kilometri de drum care este pietruit acum. Ar fi, pe de-o parte, traficul uşor, pe de altă parte când va începe construcţia pentru etapa pe termen lung, am avea drum tehnologic", a spus ministrul în cadrul unui interviu pentru Digi 24.
 
Legat de autostrada pe Valea Prahovei, PNL vrea să o treacă de la Comisia Naţională de Stragie şi Prognoză (CNSP) în ograda Ministerului Transporturilor. "Prin modificarea legislației privind parteneriatul public-privat au fost deblocate proiecte majore de infrastructură. Astfel, Autostrada Ploiești-Brașov și Autostrada Târgu-Neamț-Iași-Ungheni vor fi implementate de către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, procedurile urmând să se desfășoare în ritm accelerat, astfel încât perspectiva de finalizare a acestor proiecte să se încadreze într-un orizont mediu de timp", spun cei de la PNL în noul program de guvernare.

Procedura CNSP pentru Autostrada Ploieşti - Comarnic - Braşov prin PPP a fost lansată în octombrie 2018 şi apare ca fiind în desfăşurare în platforma de achiziţii publice SICAP.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO