Noul pod rutier peste Dâmbovița, construit de Primăria Sectorului 3, va fi gata în trei luni – Robert Negoiță

Lucrările la noul pod rutier peste Dâmbovița, începute recent de către Primăria Sectorului 3, vor fi finalizate în doar trei luni, potrivit edilului de sector Robert Negoiță. El a făcut această promisiune într-o transmisie live de pe șantier, alături de Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei.
Anemona Andone - vin, 17 mai 2024, 22:29
Noul pod rutier peste Dâmbovița, construit de Primăria Sectorului 3, va fi gata în trei luni - Robert Negoiță

„Acest pod – care va fi mai lat decât podul de la Teclu, cu o capacitate mai mare – va fi gata în trei luni de zile”, a spus Robert Negoiță în înregistrarea de pe șantier.

 

El a subliniat de față cu Gabrila Firea că are nevoie din partea Primăriei Capitalei de comunicare și de colaboare, pentru că aceste proiecte ar putea să fie proiecte comune, pe care să le realizeze împreună, „mai ales proiectele de fluidizare a traficului care devin proiecte de protecție a mediului și de curățare a aerului”.

Noul pod rutier peste Dâmbovița este construi în dreptul străzii Lunca Priporului, va avea câte 3 benzi pe sens, trotuare și piste de biciclete.

Podul oferă o alternativă celor care vin din Sudul orașului, degrevând astfel alte străzi și bulevarde adiacente.

pod dambovita„Iar azi am fost pe teren alături de colega mea, Gabriela Firea, căreia îi mulțumesc pentru prezență și mai ales pentru colaborarea pe care sunt convins că o vom avea cu Primăria Municipiului București, după ce va ajunge primar general”, a transmis edilul Sectorului 3 pe pagina proprie de Facebook.

Pod cu trei benzi pe sens

Podul început de Primăria Sectorului 3 va avea trei benzi de circulație pe fiecare sens, trotuare și piste pe care să poată circula bicicliștii. În intersecțiile nou create vor fi instalate semafoare inteligente cu bucle de inducție, au menționat miercuri reprezentanții Primăriei Sectorului 3 pe pagina de Facebook a autorității locale.

Sensurile, respectiv trotuarul și carosabilul urmează să fie despărțite prin jardiniere cu plante ornamentale, iar iluminatul pasajului va fi asigurat de lămpi cu LED-uri.

Suprastructura podului va avea o lățime totală de 34.45 m, alcătuită dintr-o parte carosabilă de 11.30 m și un trotuar tehnic de 80 cm pe sensul dinspre str. Lunca Priporului, respectiv o parte carosabilă de 11.30 m și trotuar cu lățime utilă de 4.30 m pe sensul opus. Pe post de parapete direcțional, s-au prevăzut separatoare fizice și protecții la marginea părții carosabile din jardiniere.

Având în vedere lățimea mare a suprastructurii, sunt prevăzute două poduri independente, câte unul pe fiecare sens de mers.

Pe sensul dinspre str. Lunca Priporului, partea carosabilă va fi alcătuită din trei benzi de câte 3.50 m și un trotuar de serviciu de 80 cm pentru întreținere, separat de carosabil prin intermediul unor stâlpișori metalici.

Pe sensul spre str. Lunca Priporului partea carosabilă va avea tot trei benzi de câte 3.50 m, și pista de bicicliști de 2.00 m lățime. Trotuarul va fi separat de carosabil prin intermediul unei jardiniere.

Valoarea totală estimată a lucrărilor de investiție este de 15,07 milioane de lei (inclusiv TVA).

Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, a mai construit și dat în trafic anul trecut un pasaj în zona Nicolae Teclu – Ikea și altul la la intrarea Autostrăzii Soarelui (A2) în Capitală.

Te-ar mai putea interesa și
Kamala Harris a anunțat un nou ajutor american pentru Ucraina, de peste 1,5 miliarde de dolari
Kamala Harris a anunțat un nou ajutor american pentru Ucraina, de peste 1,5 miliarde de dolari
Vicepreşedintele Statelor Unite Kamala Harris a anunţat sâmbătă un ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari pentru sectorul energetic, asistenţă umanitară şi securitatea civilă în Ucraina,......
CIO a autorizat 25 de sportivi ruși și belaruși să participe la Jocurile Olimpice de la Paris
CIO a autorizat 25 de sportivi ruși și belaruși să participe la Jocurile Olimpice de la Paris
Comitetul Internaţional Olimpic a dat publicităţii sâmbătă o primă listă cu 25 de sportivi ruşi şi belaruşi autorizaţi ...
Ciolacu: Am decis într-un for statutar că PSD va avea candidat la alegerile prezidențiale
Ciolacu: Am decis într-un for statutar că PSD va avea candidat la alegerile prezidențiale
Partidul Social Democrat va avea candidat pentru funcţia de preşedinte al României, conform unei decizii luate într-un ...
22,49 de milioane de telespectatori germani s-au uitat la meciul de debut al Campionatului European, câștigat de formația favorită cu 5 la 1 în fața Scoției
22,49 de milioane de telespectatori germani s-au uitat la meciul de debut al Campionatului European, câștigat de formația ...
Meciul dintre selecţionatele Germaniei şi Scoţiei (scor 5-1), disputat vineri la Munchen în deschiderea Campionatului ...