Podul de la Brăila: Golden Gate-ul românesc prinde contur pe partea tulceană a Dunării VIDEO

Podul suspendat de la Brăila prinde contur pe partea tulceană a Dunării, conform unor imagini promovate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Vezi care este stadiul lucrărilor la cel mai complex proiect de infrastructură de la Revoluţie încoace.
Anemona Andone - sâm, 20 iul. 2019, 08:00
Podul de la Brăila: Golden Gate-ul românesc prinde contur pe partea tulceană a Dunării VIDEO

Pe pagină oficială de Facebook a Podului suspendat de la Brăila a fost postat un videoclip cu viitorul Golden Gate românesc. Acesta a fost promovat vineri şi pe pagina de Facebook a CNAIR.

Stadiul lucrărilor la data de 18.07.2019:

– Execuţie drumuri tehnologice mal Brăila şi mal Jijila
– Execuţie drumuri de acces la Turnul Brăila şi Turnul Jijila
– Execuţie grindă de ghidaj Bloc de ancoraj Brăila, Turn Brăila, Turn Jijila, Bloc de ancoraj Jijila
– Execuţie pereţi mulaţi Bloc de ancoraj Brăila, Turn Jijila
– Execuţie piloţi Ø1500 culee viaduct de acces mal Jijila
– Execuţie piloţi Ø1800 Turn Jijila
– Lucrări de organizare de şantier atât în zona Brăila cât şi în zona Jijila

CNAIR a mai anunţat săptămâna aceasta că a primit două oferte la licitaţia pentru supervizarea proiectării și execuției Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila, cu o valoare estimată a contractului este de 48,99 milioane de lei fără TVA.

Cele două oferte provin de la:

1. Asocierea Metroul SA – Italrom Inginerie Internationala SRL – Sistema Ingegneria SRL – Arex Lider Company SRL

2. Asocierea SC TPF INGINERIE SRL –SC SEPTEMBRIE CONSULTING SRL

Podul suspendat peste Dunăre este cuprins în Master Planul General de Transport al României si face parte din categoria proiectelor de tip ITI (Investitii Teritoriale Integrate), finanțabile din POIM 2014 – 2020, Axa Prioritară 2 „Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient”.

Lungimea totală a Proiectului este de 23,413 km și cuprinde două secțiuni: drumul principal Brăila – Jijila, cu o lungime 19,095 km și drumul de legatură cu DN22 Smârdan – Măcin, în lungime de 4,328 km.

Podul suspendat peste Dunăre, structura principală din cadrul Proiectului, va avea o lungime de 1.974,30 de metri și va fi pozitionat între km 4+596,10 si km 6+570,52 pe drumul principal Braila-Jijila, respectiv la km 165+800 pe fluviul Dunarea (kilometraj pe Dunare, masurat de la Sulina).

Drumul principal Brăila – Jijila. Va avea o lungime de 19,095 Km si va fi prevăzut cu două benzi de circulație pe sens, benzi de încadrare, acostamente, zona mediană și zona de parapete.

Pe tronsonul cuprins între km 4+486,10 și km 6+680,30, unde drumul traversează fluviul Dunărea, se vor construi doua viaducte de acces în lungime de cate 110,00 metri fiecare.

Traseul include o ramificație pe directia Sud, până la intersecția cu drumul existent Smârdan – Măcin (DN22).

Drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin. Cu o lungime de 4,328 km, acest drum va fi prevăzut cu o bandă de circulație pe sens. Drumul de legătură urmează să pornească de la km 7+940 al drumului principal (Brăila- Jijila) si se va intersecta cu DN22 Smârdan-Măcin.

Contractul pentru proiectarea și execuția Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila a fost semnat în data de 15 ianuarie 2018 între CNAIR și Asocierea Astaldi S.p.A. – IHI Infrastructure Systems CO. LTD, la o valoare de 1,99 miliarde de lei, fără TVA

Te-ar mai putea interesa și
Cresc importurile europene de motorină americană, în condițiile scăderii livrărilor din Asia și Orintul Mijlociu – Bloomberg
Cresc importurile europene de motorină americană, în condițiile scăderii livrărilor din Asia și Orintul Mijlociu – ...
Europa urmează să beneficieze de un aflux de motorină din SUA în această lună, în contextul în care importurile din Asia şi Orientul Mijlociu vor scădea, pe măsură ce continentul......
Consiliul UE a aprobat PNRR-ul Ungariei și plata unei prime tranșe de 920 de milioane de euro
Consiliul UE a aprobat PNRR-ul Ungariei și plata unei prime tranșe de 920 de milioane de euro
Miniştrii de finanţe ai statelor UE au aprobat vineri Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) revizuit al ...
Jean-Pierre Vigroux a fost numit președinte independent al Consiliului de Administrație al BRD
Jean-Pierre Vigroux a fost numit președinte independent al Consiliului de Administrație al BRD
Jean-Pierre Georges Vigroux a fost ales preşedinte independent al Consiliului de Administraţie al BRD - Groupe Societe ...
Muzeul Luvru scumpește biletele de intrare cu șase luni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Paris
Muzeul Luvru scumpește biletele de intrare cu șase luni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Paris
Muzeul Luvru a anunţat vineri o majorare a preţurilor pentru biletele sale de intrare, cu şase luni înainte de Jocurile ...