Lucrările de reabilitare la podul de la Giurgiu-Ruse ar urma să fie gata până în noiembrie

Podul Giurgiu - Ruse ar urma să fie gata până în noiembrie, stadiul de execuţie a lucrărilor fiind în prezent de 84%, a anunţat joi ministrul Transporturilor, Dan Costescu, potrivit Agerpres.
Economica.net - joi, 26 mai 2016, 15:44
Lucrările de reabilitare la podul de la Giurgiu-Ruse ar urma să fie gata până în noiembrie

‘Podul Giurgiu peste Dunăre, care este acum la 84%, va fi finalizat până în luna noiembrie. Centura Bucureşti A1 – DN7, de asemenea va fi finalizată până în decembrie. Acolo sunt nişte probleme cu cinci proprietari ale căror exproprieri trebuie lucrate cu foarte mare atenţie şi cu foarte mare aplecare pentru a nu rata termenul. Este o provocare pentru serviciul care se ocupă de acest lucru în cadrul companiei’, a spus Costescu.

Pe lângă acestea, până la finalul anului ar urma să fie gata Studiul de Fezabilitate pentru Autostrada Piteşti – Sibiu şi Autostrada Lugoj – Deva Loturile 2 şi 3. Tot până la finalul anului ar urma să fie finalizate licitaţii pentru Autostrada Nădăşelu- Mihăieşti – Suplacu de Barcău şi Autostrada Braşov – Comarnic Loturile 1 şi 5.

‘Situaţia pe care am găsit-o în noiembrie nu era una foarte bună. Aveam proiectele de autostradă blocate. În mai 2016 putem spune că acestea au fost în mare parte deblocate’, a spus Dan Costescu.

Potrivit ministrului, în cazul proiectul Gilău-Nădăşelu, care era blocat din cauza pădurii din mijlocul autostrăzii, la 1 martie au fost scoase din fondul forestier 7,45 ha de pădure pentru continuarea lucrărilor. În cazul Autostrăzii Braşov – Borş, Tronsonul Ogra – Câmpia Turzii – a fost emis Ordinul de începere a lucrărilor pe trei 3 loturi în luna mai.

Pe Suplacu de Barcău – Borş constructorul a fost somat ca în două săptămâni să trimită proiectul tehnic în vederea avizării de către CNADNR. Pe Sebeş-Turda (lot 1-4) a fost emisă Decizia de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar al obiectivului de investiţii. Pe Autostrada Bucureşti – Braşov, tronsonul Bucureşti – Ploieşti (3 km) lansat – a început proiectarea în februarie şi au fost făcuţi paşi importanţi în relaţia cu Primăria din Voluntari unde PUZ-ul era bolcat din 2008.

Dan Costescu a afirmat că în ceea ce priveşte Autostrada Lugoj-Deva se depun eforturi susţinute pentru revizuirea Acordului de Mediu.

‘Autostrada Sibiu – Piteşti este după părerea mea cel mai bun exemplu de relansare din blocaj. Am plecat la începutul mandatului cu două proiecte foarte grele. Unul din ele a fost reziliat. Este cel de la Orăştie – Sibiu. Acesta a fost foarte mult timp în aceeaşi situaţie… Acest proiect a recuperat cea mai mare parte din întârzieri. Stătea de mai bine de un an nemişcat. Forajele au ajuns la aproape 340’, a spus Dan Costescu.

De asemenea, în cazul acestui proiect a fost convenită cu constructorul creşterea numărului de utilaje şi personal, fiind şanse ca studiul de fezabilitate să fie finalizat până la sfârşitul anului.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Autostrada Sibiu – Pitești: O singură ofertă pentru construirea secțiunii 2 Boița – Cornetu, peste Carpați – surse
Autostrada Sibiu – Pitești: O singură ofertă pentru construirea secțiunii 2 Boița – Cornetu, peste Carpați ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit miercuri, 20 octombrie, o singură ofertă ...
Sorin Cîmpeanu: Susţinem adaptarea structurii anului şcolar la situaţia epidemiologică. Toate variantele sunt deschise
Sorin Cîmpeanu: Susţinem adaptarea structurii anului şcolar la situaţia epidemiologică. Toate variantele sunt deschise
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că instituţia pe care o conduce susţine adaptarea structurii anului şcolar ...
Maraton de vaccinare în Bucureşti în perioada 22 – 25 octombrie
Maraton de vaccinare în Bucureşti în perioada 22 – 25 octombrie
 Un maraton pentru vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 va fi organizat, în perioada 22 - 25 octombrie, în şase centre din ...