Podul de la Grădiștea: Doar austriecii de la Porr au depus ofertă la licitația CFR SA

CFR SA a primit o singură ofertă la licitația pentru refacerea Podului de la Grădiștea și redeschiderea circulației feroviare pe linia directă București - Giurgiu. Aceasta a fost depusă de către austriecii de la Porr, potrivit datelor din SEAP.
Anemona Andone - mar, 28 apr. 2020, 08:25
Podul de la Grădiștea: Doar austriecii de la Porr au depus ofertă la licitația CFR SA

Porr Construct este singura companie care a depus ofertă până la termenul limită din 24 aprilie. Printre subcontractanții săi pentru acest proiect se numără IMSAT, Siemens Mobility, Baicons Impex, EPC Consultanță de Mediu și Muzeul Olteniei Craiova.

Valoarea estimată a contractului este de 459 de milioane de lei, fără TVA, finanțarea pentru acesta fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Durata contractului va fi de 91 de luni, din care: 6 luni proiectare, 24 luni execuție lucrări, o lună pentru verificarea și aprobarea la plată a lucrărilor și a testelor si minim 60 luni perioada de garanție, conform datelor din SEAP.

Garanția de participare a ofertei depusă de Porr Construct a fost verificată în data de 27 aprilie 2020, iar în perioada următoare comisia de evaluare va analiza și verifica etapizat documentația depusă, astfel:
– documentele DUAE
– propunerea tehnică
– propunerea financiară
– decumentele-suport DUAE

Obiectivul general al investiției Modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Nord Frontieră, Lot 1: ˮRedeschiderea circulației feroviare pe pod peste râul Argeș, între Vidra și Comanaˮ, prevede proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare, în conformitate cu legislația și reglementările tehnice în vigoare, între stațiile Vidra și Comana (inclusiv stația Comana), de la km 18+180 (capătul Y al stației Vidra), până la km 30+200 (capătul Y al stației Comana) și următoarele poduri de cale ferată:

– pod CF km 23+607 peste râul Argeş, între Haltele Vidra şi Grădiștea, care asigură supratraversarea căii ferate peste râul Argeș. În zona râului Argeş, traversarea va fi asigurată printr-o suprastructură de cale simplă, tip grindă cu zăbrele, cu deschideri de 70m+145m+70m, cuvă de balast. Pe malul stâng al Argeşului (direcţia Bucuresti) se vor executa viaducte de acces cu 8 deschideri de 30 m, iar pe malul drept (direcţia Giurgiu) se vor executa viaducte de acces cu 23 deschideri de 30 m şi 3 deschideri de 33 m.
– pod km 18+265 peste râul Sabar.Noul tablier va avea deschiderea de 45 m.
– pod km 18+402 peste râul Sabar. Noul tablier va avea deschiderea de 45 m
– pod km 28+375 peste râul Neajlov. Noul tablier va avea deschiderea de 70 m.

Termenul limită de evaluare este de 6 luni de la deschiderea ofertei, a anunțat CFR SA.

Podul de la Grădiştea s-a prăbuşit în 2005 din cauza viiturilor, iar lucrările de reconstruire a acestuia au fost amânate mai mulţi ani din cauza lipsei fondurilor. Lipsa acestuia lungeşte semnificativ distanţa pe cale ferată dintre Bucureşti şi Giurgiu, trenurile fiind obligate să ocolească pe la Videle.

Linia feroviară Bucureşti – Giurgiu este prima linie de cale ferată din Principatele Române, care a împlinit 150 de ani pe 31 octombrie 2019.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...